У КРОПИВНИЦЬКОМУ РОЗПОЧАВ РОБОТУ ХІІ УКРАЇНО – БАВАРСЬКИЙ СИМПОЗІУМ З ПИТАННЯ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

0
636
views

В обласному центрі проводиться симпозіум з питання реабілітації дітей з особливими потребами “Медико-соціальна реабілітація дітей з обмеженням життєдіяльності”.

У офіційному відкриті взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України, Інституту соціальної педіатрії та підліткової медицини LMU, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, Асоціації дитячих неврологів України. 

Учасників симпозіуму з початком роботи привітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Посадовець наголосив, що питання реабілітації дітей з особливими потребами є дуже актуальним. “Усі ми усвідомлюємо, що діти – це майбутнє нашої держави. На жаль, далеко не всі народжуються здоровими – у дітей трапляються певні відхилення або вроджені вади, які можна коригувати на певних етапах життя”, – зауважив Сергій Коваленко. 

Він підкреслив, що обласна влада приділяє значну увагу дитячій медицині. Зокрема, у рамках проекту голови ОДА Сергія Кузьменка “Здоров’я наших дітей” капітально відремонтовано та оснащено дитячу обласну лікарню, оновлено дитячі і пологові відділення в районних медичних закладах. “З ініціативи дружини Президента України Марини Порошенко в області відкрито 20 інклюзивно-ресурсних центрів для дітей з особливими потребами. До того ж, Кіровоградщина є одним із лідерів із впровадження інклюзивної форми навчання – значно збільшено кількість інклюзивних класів та дітей з інвалідністю, які навчаються і виховуються в колективах. У Кропивницькому вже багато років працюють дитячі садки, які відвідують діти з особливими потребами”, – наголосив посадовець.

Сергій Коваленко побажав учасникам міжнародної конференції успішної роботи, позитивних вражень від спілкування та обміну досвідом.

Після офіційного відкриття симпозіуму розпочалося пленарне засідання на тему: “Медико-соціальна реабілітація дітей з обмеженням життєдіяльності (концепції, стратегії, інновації)” за участі відомих вітчизняних та іноземних науковців і медичних фахівців, які досліджують зазначену проблематику. 

По закінченню пленарної частини учасники симпозіуму продовжать роботу у тематичних секціях “Стандарти лікування та реабілітації дітей з прогресуючими нервово-м’язовими захворюваннями”, “Діагностика та медико-соціальна реабілітація дітей раннього віку з розладами спектру аутизму”, “Превентивна ортопедична допомога дітям з органічним ураженням нервової системи”, “Медична реабілітація дітей з наслідками перенесеного ушкодження нервової системи”. Заходи у рамках симпозіуму триватимуть в обласному центрі до 22 вересня.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here