ТИ МАЄШ ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА: ВИХОВНА ГОДИНА ДЛЯ КРОПИВНИЦЬКИХ ШКОЛЯРІВ

0
2958
views

Фахівчині Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, під час виховної години «Ти маєш право знати свої права», вручили 29-ом школярам ЗОШ №16 «Паспорти прав дитини». Отримавши відповідний документ, діти зобовязались не порушувати права інших дітей, не вчиняти насильства, не вживати образливих слів, а також знати свої права, користуватися ними та захищати їх.

«У дитини, як і в будь-якого громадянина України, існують свої права. Дітям захистити свої права найважче, тому завдання фахівців системи безоплатної вторинної правової допомоги  навчити дітей  захищати себе. Але діти повинні розуміти, що права крокують поряд з обов’язками і, відстоюючи свої права, не можна забувати про виконання певних обов’язків», – наголосила Олена Шишкарьова, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області.

Під час тематичної гри діти відображали права та обов’язки на долоньках, а потім разом з фахівцями системи безоплатної правової допомоги створили  карту своїх прав та обов’язків.

Окрім того, діти дізнались, що 2018 рік оголошений в Україні Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право». 

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here