НА КІРОВОГРАДЩИНІ БІЙЦІ РОТИ ПОЛІЦІЇ ОСОБЛИВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ПРОЙШЛИ КУРС ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

0
1098
views

Протягом шести днів поліцейські вдосконалювали свої знання і практичні навички з тактичної, вогневої, медичної та загальної фізичної підготовки, а також основ військової топографії та алгоритму дій у разі виявлення боєприпасів чи вибухових пристроїв.

До проведення занять у рамках навчального курсу було залучено військовослужбовців 3-го окремого батальйону спецпризначення в/ч А 0680 та військової частини 3011 Нацгвардії, фахівців тренінгового центру, вибухотехнічного відділу поліції області та представників відомчого спецпідрозділу  КОРД.

Навчання проводилися як за місцем дислокації роти поліції особливого призначення, так і на спеціальному полігоні, де поліцейські перебували в умовах, наближених до бойових.

Під час занять із вогневої підготовки було приділено увагу ознайомленню із сучасними зразками озброєння, дотриманню заходів безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю, правовим підставам її застосування, а також виконанню практичних вправ зі стрільби з автомата, кулемета, крупнокаліберних снайперських гвинтівок.

У рамках занять із медичної підготовки поліцейські відпрацьовували базові навички надання долікарської допомоги.

За напрямком тактичної підготовки бійці спецпідрозділу поглиблювали знання щодо несення служби на стаціонарному та мобільному блокпості, у тому числі щодо організації укриття для особового складу, облаштування вогневих позицій, перевірки руху транспорту та громадян.

На заняттях із основ військової топографії поліцейські опановували питання щодо роботи з топографічними картами, прокладення маршруту з їх допомогою, основних умовних позначок.

Інженерна підготовка включала в себе ознайомлення з тактико-технічними характеристиками боєприпасів, ознаками саморобних вибухових пристроїв та дотримання заходів безпеки у разі їх виявлення.

Також у рамках курсу поліцейські відпрацьовували підйом за сигналом «Навчальна тривога» та алгоритм дій із переслідування і затримання озброєних злочинців.

Крім того, у ході навчання поліцейські чимало часу приділили фізичній підготовці, що включала крос (3 км), виконання вправ на перекладині та брусах, подолання смуги перешкод, марш-кидок (5 км) у повному екіпіруванні з автоматичною зброєю із виконанням ввідних команд інструктора.

 «Наші спецпризначенці успішно пройшли курс короткострокового підвищення кваліфікації та довели, що готові до виконання службових завдань. Поліцейські вдосконалили знання і практичні навички, необхідні для несення служби як на території області, так і в умовах бойових дій, що нині тривають на сході держави», – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника поліції Кіровоградської області Олексій Ніколаєв, підбиваючи підсумки навчань.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here