ЗАВЕРШЕНО РЕСТАВРАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНО-МЕМОРІАЛЬНОГО МУЗЕЮ В.О.СУХОМЛИНСЬКОГО

0
1223
views

Кіровоградщина готова до відзначення 100-річчя з дня народження Василя Сухомлинського. Під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка у Павлиші (Онуфріївський район) відбулось виїзне засідання оргкомітету, присвячене відзначенню 100-річчя від Дня народження В.О. Сухомлинського.

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, районна влада, очільники Служби автомобільних доріг та Облавтодору, керівники освітніх закладів та інші посадовці, відповідальні за підготовку та організацію святкових заходів.


Засідання відбулось безпосередньо у приміщенні відреставрованого меморіального музею Василя Сухомлинського.

Як доповів начальник управління капітального будівництва ОДА, Сергій Проненко, на даний час усі будівельні роботи з реконструкції виконано повністю. В меморіальній частині музею оновлено інтер’єр, при чому збережено автентичний вигляд кімнат, в яких проживала родина Сухомлинського. Натомість виставкові зали музейної частини набули сучасного вигляду, тут повністю замінено систему опалення та електрооснащення.

Зі своєю частиною роботи справилися й дорожники. За словами Вадима Коюденка, начальника Служби автомобільних доріг, завершено основні роботи з поточного середнього ремонту на відрізку 8,7 км шляху від Олександрії до Павлиша. Їх вартість склала 90 млн. грн. Також виконано ямковий ремонт та поверхневу обробку 2,8 км ділянки дороги М-22.

На території селища капітально відремонтовано дорогу по вулиці Поштова, на якій знаходиться школа та музей Сухомлинського та облаштовано паркувальний майданчик. Завершуються роботи з реконструкції прилеглої до школи території. На ці роботи з обласного бюджету виділено 1,5 млн. грн.

За інформацією начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимира Таборанського, основні заходи з відзначення ювілейної дати дня народження Педагога проходитимуть з 4-9 жовтня.

Так, 4 жовтня у Кропивницькому відбудеться ХХ міжнародна науково-практична конференція “Спадщина Сухомлинського у загальному і міжнародному вимірах” та 25 всеукраїнські педагогічні читання. У конференції попередньо виявили готовність взяти участь понад 100 учасників. Серед них також делегації з Китайської Народної Республіки, Польщі, Казахстану, Австралії, Канади та Німеччини. Для учасників конференції працівники Інституту післядипломної освіти ім. В.Сухомлинського підготували необхідні матеріали, а також Атлас, в якому зосереджено географію всіх навчальні закладів, де впроваджуються ідею відомого Вчителя. До ювілейної дати на приміщенні Інституту буде встановлено пам’ятну дошку Василя Сухомлинського.

5 жовтня учасники конференції продовжать свою роботу в Павлиші, де зможуть ознайомитись з експонатами оновленого музею, поспілкуватись з педагогами та учнями школи. Протягом жовтня на батьківщині Учителя очікуються численні делегації педагогів області та інших регіонів. Приміром, 9 жовтня музей відвідають понад 30 директорів шкіл з Китайської Народної республіки.

Також було обговорено питання щодо надання музею статусу обласного. Наголошено, що для цього районна рада має прийняти рішення щодо передачі власності в обласне підпорядкування. Сергій Кузьменко звернувся до керівників РДА та районної ради провести консультації з цього питання з фахівцями галузевого департаменту ОДА.

“2018-й є знаковим – це рік відзначення 100-річчя з дня народження всесвітньовідомого педагога. Зрозуміло, що на його батьківщині в Павлиші ми проводимо низку заходів, покликаних привернути увагу до виховання дітей. На це також спрямована освітня реформа, яка в тому числі переплітається з педагогікою Василя Сухомлинського”, – наголосив голова облдержадміністрації. Він повідомив, що на проведення заходів до 100-річчя з дня народження видатного педагога з обласного бюджету було виділено 7 млн. грн.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here