БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА – ВІДЧУЙ СЕБЕ ЗАХИЩЕНИМ

0
1011
views

Під такою назвою 26 вересня фахівці Регіонального та Кропивницького центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели правовий флешмоб для відвідувачів та учасників VІ Міжнародної агропромислової виставки AGROEXPO-2018.

Метою даного заходу є інформування громадян про функціонування системи безоплатної правової допомоги на Кіровоградщині, місією якої є захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

Задля підвищення правової обізнаності громадян, фахівці системи безоплатної правової допомоги надавали правові консультації,  роз’яснення, а також інформаційні буклети.

А також, нагадали громадянам про те, що на Кіровоградщині діють чотири центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 18 бюро правової допомоги, у яких можна отримати правову інформацію, консультацію та роз’яснення, скласти заяви, скарги, процесуальні та інші документи правового характеру, отримати доступ до вторинної правової допомоги та медіації, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Наголосили і про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», який спрямований на підвищення рівня правової обізнаності громадян.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095)87-662-33, (0522) 32-08-24.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here