ОТГ НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПЕРЕДАНО У ВЛАСНІСТЬ 25,5 ТИСЯЧІ ГА ЗЕМЕЛЬ СІЛЬГОСППРИЗНАЧЕННЯ

0
1335
views

27 вересня у Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області було підписано документи про передачу земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у розпорядження об’єднаних територіальних громад Кіровоградщини.

Маловисківська та Новоукраїнська міська, Ганнівська Новоукраїнського району та Великоандрусівська Світловодського району сільські об’єднані територіальні громади отримали у розпорядження 11,3 тисячі гектара.

Необхідно зазначити, що у лютому 2018 року Головним управління Держгеокадастру у Кіровоградській області із 13 головами об’єднаних територіальних громад підписано Меморандуми про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

У результаті, на сьогодні в області усім 13-ти об’єднаним територіальним громадам вже передано в комунальну власність 25,5 тис.га земель сільськогосподарського призначення.

Довідково.

31 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження про передачу землі у власність об’єднаних громад за межами населених пунктів. Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here