У КРОПИВНИЦЬКОМУ ВІДБУДЕТЬСЯ ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З ЗАСЛУЖЕНИМ ЖУРНАЛІСТОМ УКРАЇНИ ІГОРЕМ ДЕМЧУКОМ

1
1180
views

2 жовтня 2018р. о 11-30 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться творча зустріч з заслуженим журналістом України Ігорем Демчуком та презентація мультимедійного мистецького музейного видання «На перехресті вулиць Єлисаветграда – Кіровограда. Серія виставок авторських фото Ігоря Демчука».

Експозиційно-виставочний проект до Дня міста «На перехресті вулиць Єлисаветграда – Кіровограда», започаткований музеєм у 2014 році з метою презентації міських вулиць у фотографіях з демонстрацією переємності архітектурної мови від часів заснування міста до сучасності, як нерозривної історії побудови цілісного урбаністичного середовища, та відтворення життя мешканців та гостей міста, для зацікавлення широкого загалу до вивчення свого минулого, є результатом творчої співпраці музею та заслуженого журналіста України Ігоря Демчука – відомого фотожурналіста, спецкореспондента газети «Народне слово», першого лауреата міської премії фотохудожників імені Василя Ковпака. Саме його авторські фотороботи представлялися в музеї на тематичних виставках до Дня міста у 2014 – 2018 рр.: «Вулиця Дворцова – минуле і сучасне»  (2014), «Велика Перспективна – від фортеці Святої Єлизавети до Янгола-охоронця міста» (2015), «Від каріатиди до хай-теку. Принади фасадної пластики міста над Інгулом», присвячена 150-річчю від дня народження художника архітектури Я.В.Паученка (2016), «Центральна площа міста: сторінки літопису» (2017) та «Туристичні перлини міста Кропивницького» (2018), складовою яких є фотоколажі, інсталяції та асамбляжі заслуженого художника України Андрія Надєждіна.

Мультимедійне видання на DVD містить тематичні слайд-шоу та буклети цих фотовиставок, у слайд-шоу використано фото із зібрання художньо-меморіального музею О.О.Осмьоркіна, особистого архіву Ігоря Демчука та інтернет-ресурсів. Упорядник видання – заслужений художник України, мистецтвознавець, провідний науковий співробітник музею, куратор фотовиставок Андрій Надєждін, який зазначає: «Фотопроект є мистецьким поглядом на історію та культуру міста – перехрестя, сповнених протиріч світоглядних середовищ, які, сплітаючись навколо реальної дійсності, формують образ сучасного міста – від народження Єлисаветграда, в радянські часи Кіровограда, а нині Кропивницького, де архітектура стала яскравим віддзеркаленням кожної зі змін соціальних формацій, суспільних бажань та уподобань громади».

м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 89

тел. (0522) 22-46-95

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here