ВИЗНАЧЕНІ КРАЩІ ПРОЕКТИ З ОНОВЛЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ПРОСТОРУ ПЛОЩІ ГЕРОЇВ МАЙДАНУ

0
651
views

28 вересня у міській раді Кропивницького відбулось фінальне засідання журі конкурсу на кращу пропозицію оновлення громадського простору  під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

Під час засідання поважне журі вирішило визначити відразу кілька кращих проектних пропозицій, автори яких найбільш влучно передали у своїх роботах суть знакової для українців історичної події. Для фінального обговорення обрали чотири проекти, після чого члени журі висловили своє бачення щодо реалізації кожного з них.

Комісія одностайно дійшла висновку, що першу премію не присуджуватимуть жодному проекту, оскільки авторами не було дотримано усіх умов конкурсу. Але було відзначено, що є цікаві ідеї, які можна запропонувати авторам доопрацювати, і, врахувавши авторитетну думку журі, реалізувати на площі.

Комісія відзначила два найкращих, на їхню думку, проекти. Перший – архітектурно-скульптурна композиція у вигляді палаючої свічки, посеред якої зображено фігури учасників Революції Гідності, а над ними разом із полум’ям здіймаються душі їхніх побратимів. Другий проект – інсталяція із силуетами майданівців. За задумом автора, вона має бути прохідною, щоб зупинившись, кожен зміг себе відчути у центрі тих подій.

Обидва проекти визнали гідними 2-ої премії, їх автори отримають по 20 тисяч гривень. Подальшу долю проектів та їх реалізацію будуть обговорювати додатково на загальній зустрічі з членами журі. Третє місце і грошову винагороду у розмірі 10 тисяч гривень було присуджено проекту “Міська площа для всіх і кожного”. І, хоч проект загалом не відповідає задуму, але у ньому є цікаві елементи – фігури майданівців у моменти найважчих протистоянь у центрі столиці. Голова комісії запропонував у майбутньому після реконструкції площі Героїв Майдану також встановити ці невеликі інсталяції, щоб завершити задум з оновлення площі.

Крім того, конкурсне журі відзначило заохочувальними преміями авторів трьох пропозицій оновлення громадського простору площі Героїв Майдану. Кожен із них отримає по 3 тисячі гривень.

Міська рада міста Кропивницького

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here