ПРАВОВИЙ ЛІКНЕП ДЛЯ КРОПИВНИЦЬКИХ ШКОЛЯРІВ

0
634
views

Про основні права та обов’язки неповнолітніх, під час правового лікнепу, дискутували фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з школярами НВО №25.

«Кожна дитина має право на захист. Сьогодні абсолютно всі центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечують кожній дитині доступ до професійної правничої допомоги. Одним з аспектів захисту прав є знання своїх прав, вміння ними користуватися, не порушуючи права іншої людини», – підкреслила Олена Шишкарьова, заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області.

Фахівчині системи БПД разом з школярами аналізували та моделювали найбільш типові ситуації поводження з представниками правоохоронних органів, з якими можуть зіткнутися у повсякденному житті. Зокрема, з моменту затримання діти мають право користуватись правовою допомогою адвоката.

Поліцейські в будь-якому випадку зобов’язані повідомити Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області про затримання та надати можливість особисто повідомити про затримання і місце перебування родичам.

 «Під час спілкування з поліцією потрібно керуватись трьома основними правилами: «Не провокуй!», «Не тікай!», «Не бійся!». Також не потрібно забувати, що у житті доводиться відповідати за кожний свій вчинок», – наголосила Ольга Салоїд, начальниця відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації.

Наприкінці заходу усі активні учасники правопросвітницького заходу були нагороджені подарунками – ручками та значками з логотипом системи БПД, а також школярі отримали буклети «Твої права – твій надійний захист» та «Паспорти прав дитини».

Сувенірна та друкована продукція для дітей виготовлена за підтримки українсько-канадського проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here