СУЧАСНЕ МІНІ-ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ ВІДКРИЛИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
1173
views

Спортивний майданчик зведено на території Кіровоградського обласного НВК (гімназія-інтернат-школа мистецтв). Кошти на його спорудження виділено із державного та обласного бюджету в рівних частинах. Загальна вартість проекту – 1,5 мільйон гривень.
Це 12 за рахунком футбольне поле, що збудовано в області в рамках державної програми, ініційованої Президентом України, та регіонального проекту “Здоров’я наших дітей”.

В урочистому відкритті міні-футбольного поля взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. 

“Вітаю усіх із гарною подією – на Кіровоградщині з’явилося іще одне сучасне футбольне поле. Їх у нас уже 12 і до кінця року ми збудуємо іще 11 таких полів, щоб хлопці і дівчата могли грати в футбол та інші види спорту”, – наголосив Сергій Кузьменко. 

Він також підкреслив, що проект з будівництва спортивних майданчиків реалізовано за досить короткий термін. Очільник області подякував усім, хто долучився до його реалізації. “Вдячний Главі держави та президенту Федерації футболу України за ініціативу, адже з державного бюджету область отримала значні кошти, а також нашим партнерам – головам райдержадміністрацій та міським головам, які знайшли можливість співфінансувати такі проекти із місцевих бюджетів”.

Сергій Кузьменко підкреслив, що в області приділяється системна увага розвитку спорту. “Вже не переший рік як з державного, так і з місцевих бюджетів виділяється солідний фінансовий ресурс для того, щоб наша спортивна інфраструктура ставала якіснішою і все більше дітей і молоді займалися спортом і сповідували здоровий спосіб життя”, – зауважив він.

Святкову атмосферу під час урочистостей створили драйвові виступи вихованців гімназії-інтернату.
Традиційно перші символічні удари по м’ячу виконали Сергій Кузьменко та Олександр Чорноіваненко, чим дали старт футбольному матчу між командами студентів факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. В. Винниченка та учнями старших класів Кіровоградського обласного комплексу. Вони ж отримали від керівництва області подарунки – набори футбольних м’ячів. 

Варто зазначити, що подібні спортивні майданчики протягом року відкрито у Добровеличківському, Знам’янському, Маловисківському, Новоукраїнському, Олександрійському, Петрівському, Устинівському районах, а також у Гайвороні, Долинській, Новомиргороді та Олександрії.

Спортивні майданчики є мультифункціональними. На них додаткового можна встановлювати спортивне обладнання для гри у баскетбол та волейбол.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here