ДФС У КІРОВОГРАДСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОПЕРЕДЖАЄ РОБОТОДАВЦІВ ПРО ПЕРЕВІРКИ

0
500
views

Кропивницька ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області звертає увагу роботодавців, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення», уряд доручив до 05 жовтня 2018 року провести інформаційно – роз’яснювальну кампанію про недопустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

Працівники ДФС у складі спільних з ПФУ та Держпраці робочих груп проводять інформаційні рейди на місцях.

А від 05 жовтня 2018 року будуть проводитися комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення.

Нагадуємо, що відповідно до норм трудового законодавства, працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби.

Оформлюючи нового працівника на роботу, суб’єкту господарювання необхідно:

– укласти у письмовій формі трудовий договір;

– оформити наказ про прийняття на роботу;

– повідомити орган ДФС про прийняття працівника на роботу (форма повідомлення згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року №413 «Про порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу»).

Тому, закликаємо дотримуватися законодавчих норм та звертаємо увагу, що за неофіційне працевлаштування – штраф у розмірі 111690 грн. за кожного працівника.

Кропивницька ОДПІ           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here