НАЙБІЛЬШИМИ ІНВЕСТОРАМИ КІРОВОГРАДЩИНИ Є КРАЇНИ ЄС

0
449
views
Про це повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніна Рахуба під час презентації проектів Європейського Союзу «Програми ЄС в Україні: нові можливості для вас».

Зокрема, вона відзначила, що Кіровоградщина тривалий час співпрацює з країнами ЄС у реалізації низки проектів, зокрема, таких як «COSME» у напрямку підтримки місцевого бізнесу та «Erasmus+» в освітній сфері. Стосовно зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, то за словами посадовця, на сьогодні регіон демонструє гарні результати в економічній співпраці із країнами ЄС. Щороку зростають обсяги продукції експортованої з Кіровоградщині до країн Європи, і на сьогодні вже складають більше третини загального експорту області. У свою чергу, наш регіон отримує з країн Європейського Союзу до 56% прямих іноземних інвестицій, що надходять до області.
Експерт Представництва ЄС в Україні Юлія Бармакова презентувала низку довготривалих проектів міжнародної технічної допомоги, що надається Україні Європейським Союзом у сфері енергетики, надання туристичних послуг, у галузі сільського господарства, у галузі освіті, культури, підтримки бізнесу. Серед найбільш відомих проектів: у сфері бізнесу – «COSME», «EU4Busineness», «UopenEU», «Horizon – 2020», освіти і науки – «Erasmus+», «EU4YOUTH» та «eTwinningPlus», у галузі культури – проекти «Креативна Європа» та «Culture Bridges». Загалом, на сьогодні ЄС пропонує Україні та країнам Східної Європи близько 250 проектів у різних сферах діяльності. Вона запросила усіх бажаючих приєднуватися до реалізації проектів, з якими можна ознайомитися на веб-сайті Представництва ЄС в Україні за адресою: https://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/area/projects_uk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here