СИТУАЦІЯ З ЗАХВОРЮВАНІСТЮ НА АФРИКАНСЬКУ ЧУМУ СВИНЕЙ НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПІД КОНТРОЛЕМ

0
560
views

У зв’язку зі складною епізоотичною ситуацією в сусідніх регіонах через реєстрацію випадків африканської чуми свиней (АЧС) Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вживає заходів щодо недопущення занесення і поширення цього захворювання.

За участю Держпродспоживслужби області проведено комісійні обстеження 133 свинарських господарств на предмет дотримання вимог чинного законодавства. Спеціалісти Держпродспоживслужби області виявили порушення роботи господарств у закритому режимі, основні з яких: відсутність належної роботи санітарно-пропускного режиму при вході-в’їзді до господарств, доступ сторонніх осіб; відсутність або незабезпечення функціонування дезбар’єрів, дезкилимків; порушення в сфері утилізації відходів тваринного походження; відсутність обліку надходження, застосування та списання лікарських препаратів, у тому числі біопрепаратів, відсутність обладнання для їх зберігання.

Керівники свиногосподарств отримали рекомендації щодо усунення порушень та забезпечення належного рівня біобезпеки, а потім відзвітували про їх усунення на засіданнях державних надзвичайних протиепізоотичних комісій (ДНПК), що відбулися в районах.

Ситуація залишається на контролі Держпродспоживслужби області.

Довідково. На сьогодні в Україні зареєстровано 47 неблагополучних пунктів по АЧС в 9 областях (Одеській – 14 пунктів, Херсонській – 8, Донецькій – 5, Київській – 6, Полтавській – 4, Сумській – 3, Черкаській – 3, Миколаївській – 3 та Рівненській – 1).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here