ВПЕРШЕ НА ЕКРАНИ УКРАЇНИ ВИХОДИТЬ КОЗАЦЬКА ІСТОРІЯ КОХАННЯ – ФІЛЬМ «ЧОРНИЙ КОЗАК»

0
1787
views

Серед головних принад картини – містичний сюжет казкаря Сашка Лірника, саундтрек ДахаБраха та Пікардійська Терція. Фільм знімали десять років толокою – півтисячною командою ентузіастів, які працювали виключно на громадських засадах.

Широкий показ фільму у кінотеатрах країни стартує з 25 жовтня. Зібрані від прокату кошти підуть на реабілітацію українських воїнів, які отримали поранення під час бойових дій у зоні АТО. Частина коштів буде перерахована у Фонд Девіда Лінча на навчання ветеранів АТО трансцендентальній медитації, яка є найефективнішим методом боротьби з посттравматичним синдромом.

Виробництвом фільму займалися унікальна громадська ініціатива «Толока Легендзине» та народна кіностудія «Мальва» під керівництвом режисера та історика Владислава Чабанюка, лауреата премії BBC «Коронація слова». Частина зйомок відбувалася у селі Легедзине на Черкащині, де знаходиться очолюваний Чабанюком Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура».

Сюжет переносить глядачів до козацької доби та занурює у містичну історію про кохання. У картині знайшлося місце героїзму, традиціям та магії. Автори наголошують, що цей фільм оповідає про велич українського духу та нескорений український характер. Єдиною професійною акторкою стала Марина Юрчак, яка знялася у ролі головної героїні. Головну чоловічу роль виконав козак, організатор походу козацької чайки до Лондона Василь Середенко. Серед інших учасників команди – історики, культурологи, етнологи, історичні реконструктори, народні майстри, етногурти, художники, музиканти, тележурналісти та  письменники, зокрема, брати Капранови, які знялися у стрічці.

Меценатами картини виступили звичайні українці: фермери, підприємці, бізнесмени та усі небайдужі до розвитку українського кінематографа. За словами експертів, команді «Чорного Козака» вдалося довести, що знімати кіно в Україні реально без державної підтримки.

Переглянути стрічку «Чорний Козак» у широкому прокаті можна з 25 жовтня.

Офіційний трейлер: https://www.youtube.com/watch?v=6vF0_9pi8ys

Під егідою благодійного Фонду Девіда Лінча у Східній Європі та за сприяння благодійного Фонду «Комбат-ЮА»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here