У НОВИЙ СЕЗОН – З НОВИМ РЕПЕРТУАРОМ

0
521
views

Новий сезон у Кіровоградській обласній філармонії на 90 відсотків складається з нового репертуару. В цьому запевнив цього культурного закладу Микола Кравченко.

 ‒ З боку глядачів були докори, що ми не оновлюємо репертуар. Зі своєї сторони ми намагаємося це виправляти. Але, щоб поставити один танець, потрібно змінити костюми. Один костюм коштує 10 000 гривень, а колектив, як мінімум, складається з 12 осіб. Однак ми враховуємо побажання публіки, тож, принаймні, майже увесь пісенний репертуар оновили.

Микола Іванович ще коротко згадав поїздку до Туреччини і не без задоволення зазначив: українські артисти обійшли усіх представників інших країн, що викликало неабияку заздрість зарубіжних колег. Також він нагадав, що наразі кіровоградці тримають третє місце по Україні серед інших філармоній як за рівнем творчості, так і по фінансових показниках, що теж має неабияке значення. Щодо нового, 74-го, концертного сезону, то він офіційно розпочнеться 24 жовтня великим гала-концертом «Осінній дивертисмент», у якому візьмуть участь усі колективи філармонії. З новою програмою виступлять камерний оркестр «Концертіно», академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни» та ансамбль народної та сучасної музики «Єлисавет-ретро».

Упродовж наступних місяців глядачів запросять послухати концерт «Країна дивовижних мрій» за участі переможців обласного мистецького проекту «Відкриваємо нові таланти». Окрім цього, 16 листопада відбудеться студентська розважальна шоу-програма «Додай драйву» за участі артистів обласної філармонії та талановитої молоді міста. Глядачів чекає безліч подарунків: сертифікати та білети на концерти.

Своїм неперевершеним талантом потішать глядачів Роман та Остап Шутко, концерт яких відбудеться 5 листопада.

«До свого гнізда я прилетів…». Так називатиметься сольний концерт Ярослава Страшного, який теж відбудеться на початку листопада. Артист працював за кордоном, але все-таки повернувся на батьківщину і хоче порадувати талантом своїх прихильників.

За словами Миколи Кравченка, артисти філармонії наразі завзято готуються до наступного, ювілейного, сезону. У 2019-му виповнюється 75 років Кіровоградській обласній філармонії, 35 років відзначатимуть «Зоряни», та й у самого директора цього музичного закладу теж ювілей.

Плануються також концерти у рамках «Об‘єднаймо мистецтвом Україну».

На жаль, філармонія переживає нестачу кадрів. Якщо раніше їздили на заробітки тільки артисти, бо за кордоном вони мають зарплату удесятеро більшу, ніж тут, та ще й живуть у п’ятизіркових готелях, так тепер щастя за рубежем шукають і технічні працівники, зокрема є вакансії аж п’яти водіїв.

Світлана КОСТЕНКО

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here