ПРОГРАМА «U–LEAD З ЄВРОПОЮ» РОЗШИРЮЄ ПІДТРИМКУ ГРОМАД НА КІРОВОГРАДЩИНІ

0
577
views

Дві громади Кіровоградської області Соколівська та Світловодська, були відібрані в рамках раунду фази Впровадження напрямку з модернізації адміністративних послуг.

Об’єднанні територіальні громади підписали технічне завдання для модернізації своїх ЦНАПів. Згідно документів, ці громади отримають інституційну підтримку – для працівників ЦНАПів буде проведено навчання у 5 різних напрямках надання послуг населенню. Також за кошти Програми «U–LEAD з Європою» будуть придбані меблі,  комп’ютерна техніка, виготовлено інформаційні таблички та встановлено спеціалізоване програмне забезпечення, яке сприятиме інтеграції різних напрямків адміністративних послуг.

В рамках 2-го раунду відібрано ще три громади Кіровоградщини – Тишківська, Бобринецька та Помічнянська, які наразі тісно співпрацюють з експертами і визначаються із обсягами та напрямками допомоги, що буде надана Програмою.

Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U–LEAD з Європою» сприяв регіональним координаторам Програми Петру Макаренку і експертам Олені Ступаковій та Людмилі Мураховській провести у відібраних ОТГ презентації, представивши результати діяльності Програми в рамках Початкової фази. Під час зустрічі з представниками місцевого самоврядування були озвучені  можливості співпраці з Програмою, виявлені індивідуальні потреби, та сформовані плани роботи щодо розбудови ЦНАП у громадах.

Довідка: Програма U-LEAD являє собою спеціальний комплекс заходів, що реалізується низкою донорів, зокрема Європейським Союзом та його країнами членами – Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Головною метою програми є сприяння створенню прозорої і підзвітної багаторівневої системи державного управління, здатної реагувати на потреби населення. Програма U-LEAD з Європою, що впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), покликана підтримати примноження успіхів реформи та практики місцевого й регіонального розвитку, а також розвинути спроможності державних органів.

Кіровоградський ЦРМС

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here