ЯКИХ ФАХІВЦІВ ПОТРЕБУЄ КІРОВОГРАДЩИНА І ЯКУ ЗАРПЛАТУ ПРОПОНУЮТЬ РОБОТОДАВЦІ

0
641
views

За видами економічної діяльності: серед зареєстрованих безробітних  17,2% були зайняті у сільському, лісовому та рибному господарстві, у торгівлі та ремонті – 17,3%; 19,6% – у державному управлінні; 9,5% – у переробній промисловості тощо.

Кількість вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості області, станом на 1 жовтня 2018 року, у порівнянні з відповідною датою минулого року, збільшилась на 26,2% та становила 3,9 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 0,8 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 4,8 тис. грн.  (на відповідну дату 2017 року – майже 4,0 тис. грн.), у 76,1%  вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (26,7%), на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування і машин (24,2%), на працівників сфери торгівлі і послуг (10,9%), та на фахівців (6,5%).

Відділ аналітики та статистики Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here