НА КІРОВОГРАДЩИНІ ДАЮТЬ РОБОТУ КОЛИШНІМ ВІЙСЬКОВИМ: З ПОЧАТКУ РОКУ ПРАЦЕВЛАШТОВАНО БЛИЗЬКО 250 УЧАСНИКІВ АТО

0
555
views

Упродовж січня – вересня поточного року більше 1,0 тис. осіб з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції були зареєстровані як безробітні у Кіровоградській обласній службі зайнятості.

З них 249 осіб були працевлаштовані, 9 осіб отримали допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності, 66 осіб проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості.

Зокрема, військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції, здобували професії тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, токаря, електрогазозварника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, робітника з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва та інші. Після закінчення навчання, у звітному періоді 58 осіб були працевлаштовані на підприємствах області, решта – продовжує навчання.

До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 67 осіб цієї категорії громадян. Із 65 безробітних осіб, реєстрацію яким було припинено у зв’язку з укладенням контрактів на військову службу в Збройних силах України, 53 особи – це колишні учасники антитерористичної операції.

Більше половини безробітних з числа колишніх військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції мають професійно-технічну освіту, 35,8% – вищу і 23,5% – середню освіту. За віком переважають особи, яким від 22 до 45 років.

 Відділ організації сприяння працевлаштуванню Кіровоградського обласного центру зайнятості

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here