ВЛАДА КІРОВОГРАДЩИНИ ЗВІТУЄ ПРО РЕМОНТИ ДЕРЖАВНИХ ТА МІСЦЕВИХ ДОРІГ

0
622
views

У жовтні область отримала з Держбюджету додаткові 50 мільйонів гривень на будівництво державних доріг. Їх було спрямовано на капітальний ремонт 5 км ділянки національної автомобільної дороги Н-14 “Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв”.

Це ділянка дороги в Компаніївському районі, так званий «миколаївський» напрямок. Наразі будівельниками компанії “Ростдорстрой” виконано вже 30% запланованих робіт.
Із ходом ремонтних робіт ознайомився голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перебуваючи з робочою поїздкою у Компаніївському районі.
Як повідомив начальник Служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко, протягом року відремонтовано 15,5 км цього автошляху на загальну вартість 160 млн. грн. “Ми виконали це завдання на початку вересня. А в жовтні отримали від Уряду та “Укравтодору” іще 50 млн. грн. Наразі виконано третину від запланованих робіт, які маємо завершити до 20 листопада”, – зазначив Вадим Коюденко. “Наступного року плануємо завершити цей проект”. Загалом, з його слів, за 2018-2019 роки в області буде відремонтовано 33 км автошляху “Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв”.
Голова облдержадміністрації підкреслив, що Кіровоградщина свою частину завдання з ремонту сумнозвісного автошляху Миколаїв-Кропивницький виконує успішно.
“Цього року матимемо більше 20 км капітально відремонтованої дороги миколаївського напрямку. Наступного року плануємо повністю відремонтувати цю частину дороги аж до Бобринця”, – наголосив Сергій Кузьменко.
Очільник області відзначив, що нинішнього року Кіровоградщина отримала рекордну підтримку від держави на будівництво доріг – майже 1 мільярд гривень. Ці кошти використано зокрема, на реконструкцію доріг державного значення у напрямку Миколаєва, Полтави та Дніпра. “Цього року близько 60 км державних доріг буде капітально відремонтовано”, – зауважив він.
Паралельно з цим, по області повним ходом тривають роботи на дорогах місцевого значення. Із Дорожнього фонду профінансовано 380 млн. грн., за які буде відремонтовано близько 100 км місцевих доріг.
Сергій Кузьменко окреслив і перспективи на наступний рік: “У першому читанні проголосовано Державний бюджет, яким наступного року Кіровоградщині передбачено іще більше коштів на розвиток дорожньої інфраструктури. Тож зможемо розпочати довгоочікувані роботи на автошляхах, якими ми поки що не можемо похизуватися. Одним з них є уманський напрямок”.
Голова облдержадміністрації переконаний, що темпи ремонту доріг, задані Урядом, дадуть можливість за два-три роки отримати повністю відремонтовані державні дороги.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here