НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПРОЙШЛА ПЕРЕВІРКА ЦІН НА ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ ЗА ПРОГРАМОЮ «ДОСТУПНІ ЛІКИ»

0
826
views

Сектор контролю за регульованими цінами Головного  управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області проводить щомісячний моніторинг державних (регульованих) цін на лікарські засоби, що реалізуються за урядовою програмою «Доступні ліки».

Кількість цін, щодо яких проводиться аналіз дотримання вимог законодавства, становить 1825-2988 одиниць щомісяця.

З початку поточного року проаналізовано інформацію про рівень цін на 75 лікарських засобів у 33 аптечних закладах п’яти суб’єктів господарювання. За результатами суб’єктам господарювання направлено два листи щодо усунення порушень, встановлених при проведенні моніторингу регульованих цін.

За вказаний період проведено перевірки з питань додержання державної дисципліни цін у 5 cуб’єктів господарювання, в чотирьох з яких встановлено порушення. Прийнято два рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій та направлено чотири приписи щодо усунення встановлених порушень.

За результатами вжитих заходів спеціалісти сектору контролю за регульованими цінами запобігли обрахуванню споживачів на загальну суму 11 тис. грн та зменшили фінансування з бюджету на суму 10,5 тис. грн.

У разі виникнення питань щодо формування, встановлення і застосування державних регульованих цін (тарифів) пропонуємо звертатись до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Разом із цим інформуємо, що для отримання погодження Державної регуляторної служби, необхідного для проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю), у зверненні (з вимогами щодо нього можна ознайомитися, перейшовши за цим посиланням http://kr.consumer.gov.ua/index.php/zviazky-z-hromadskistiu/vymohy-do-zvernennia) необхідно обов’язково зазначити:

– назву суб’єкта господарювання та його адресу;

– суть проблеми, що виникла;

– надати документи, які можуть підтверджувати порушення при застосуванні регульованих цін (тарифів);

– чеки, квитанції, рахунки тощо.

Звернення можна подати до Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області особисто, поштовим відправленням на адресу: м. Кропивницький, вул. Тараса Карпи, 84, на електронну адресу gudpss@kr.consumer.gov.ua чи за допомогою сервісу звернень на офіційному сайті, розташованому за цим посиланням http://kr.consumer.gov.ua/index.php/zviazky-z-hromadskistiu/2016-08-05-09-45-25.

Держпродспоживслужба в Кіровоградській області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here