КІРОВОГРАДЩИНА СЕРЕД ЛІДЕРІВ ІЗ БУДІВНИЦТВА МЕДАМБУЛАТОРІЙ В СІЛЬСЬКІЙ МІСЦЕВОСТІ

0
515
views

Питання розвитку системи охорони здоров’я в сільській місцевості розглянули учасники селекторної наради, що відбулась під керівництвом Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

Від Кіровоградської області участь у нараді взяли голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.
Геннадій Зубко наголосив, що реалізація проектів будівництва амбулаторій є важливою складовою виконання доручень Президента України Петра Порошенка та Уряду щодо імплементації Закону “Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості”. Віце-прем’єр-міністр повідомив, що на даний момент в Україні затверджено 513 інфраструктурних проектів, для реалізації яких в держбюджеті виділено 2,7 млрд грн. Посадовець виокремив низку питань, яку сьогодні Уряд має до окремих регіонів. Серед них низькі темпи оформлення земельних ділянок під будівництво амбулаторій, відсутність в окремих областях відповідних експертиз, незадовільні темпи оголошення та проведення тендерних процедур на будівництво амбулаторій тощо.
“Більше половини об’єктів вже пройшли експертизу та мають проектну документацію. Це означає, що в них оформлені земельні ділянки й можна визначати тендерні умови та генпідрядника, – відзначив Геннадій Зубко. – Хотів подякувати за продуктивну роботу тим, хто зробив найбільше в цьому напрямку й на кого можуть рівнятися інші. Це Кіровоградська, Дніпропетровська, Луганська, Харківська та Рівненська області”.
Також посадовець підкреслив, що в Україні вже подано документи на введення в експлуатацію першої амбулаторії. Будівництво завершено у с. Протопопівка Приютівської ОТГ Кіровоградської області.
Коментуючи ситуацію по області, Сергій Кузьменко наголосив, що підготовчі роботи, розробка документації, а також будівництво сільських медичних амбулаторій відбуваються згідно із затвердженими планами.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here