НА КІРОВОГРАДЩИНІ ЗАЦІКАВЛЕНІ У РОЗВИТКУ ДВОСТОРОННІХ ВІДНОСИН ІЗ АРГЕНТИНОЮ

0
643
views

На Кіровоградщину з робочим візитом завітала делегація Посольства Аргентинської Республіки в Україні на чолі з консулом Аріелем Максом Санчесом Ромеро. 
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів офіційну зустріч з консулом, під час якої сторони презентували економічний, соціальний і культурний потенціал Кіровоградщини і Аргентинської Республіки та обговорили питання розвитку торговельно-економічних відносин на регіональному рівні.
На початку зустрічі Сергій Коваленко відзначив, що візит дасть можливість нового імпульсу українсько-аргентинських відносин та коротко проінформував представників делегації про область.
Посадовець підкреслив, що провідні галузі економіки Кіровоградщини – сільське господарство, зокрема рослинництво, та промисловість, зокрема переробна і машинобудівна. Щорічно в області у середньому виробляється 3 мільйони 200 тисяч тонн зернових культур, що становить понад 5 % від загального обсягу виробництва в Україні, та більше 15% соняшникової олії від її загального обсягу виробництва в державі. Підприємства машинобудування області спеціалізуються на виробництві сучасної посівної та ґрунтообробної техніки, гідравлічних систем та систем безпеки для атомних електростанцій.
Сергій Коваленко зауважив, що Кіровоградщина – один із найбільш насичених мінералами регіонів держави, оскільки у надрах знаходиться 390 родовищ різних корисних копалин. Перший заступник голови облдержадміністрації також зазначив, що останніми роками активно розвивається сфера альтернативної енергетики – в області введено в дію 23 сонячні електростанції і у найближчі 2 роки заплановано збудувати ще 20.
Посадовець підкреслив, що практично весь потенціал області представлений на щорічній Міжнародній агропромисловій виставці “AGROEXPO”, яка є однією з найбільших виставок в Європі, та запросив делегацію Аргентини взяти участь у наступній виставці. “Ми відкриті до конструктивного діалогу, ділових пропозицій. Підприємства Кіровоградщини зацікавлені у розвитку двосторонніх відносин із суб’єктами економічного розвитку Аргентинської Республіки”, – наголосив Сергій Коваленко.
Під час зустрічі було відзначено, що Кіровоградщина співпрацює з Аргентиною, але обсяги зовнішньоторгівельного товарообороту не значні – 575 тисяч доларів США. Аріель Мак Санчес Ромеро у свою чергу підкреслив, що є усі передумови для суттєвого покращення цього показника. За словами консула, основні напрямки, у яких є хороші перспективи поглиблення двосторонньої співпраці на регіональному рівні – переробна промисловість, сільськогосподарське машинобудування, альтернативна енергетика. Консул також висловив зацікавленість у співпраці в галузі культури та туризму.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here