КРАЩИХ СТУДЕНТІВ КІРОВОГРАДСЬКОГО МЕДИЧНОГО КОЛЕДЖУ ВІДЗНАЧАТЬ СТИПЕНДІЄЮ «ЗА МИЛОСЕРДЯ»

0
1354
views

1787 року у Єлисаветграді (нині Кропивницький) було засновано медико-хірургічну школу, яка за 10 років підготувала 255 лікарів та підлікарів, тоді як упродовж усього ХVІІІ століття медичну освіту здобули 2000 лікарів, тобто кожен восьмий випускник медзакладу закінчив Єлисаветградську медико-хірургічну школу.

Спадкоємцем цієї славетної школи судилося стати Кіровоградському медичному училищу, яке було засновано в 1928 році, а пізніше названо на честь свого видатного випускника, професора Єфрема Йосиповича Мухіна.

У липні 2000 року коледж ліцензовано як вищий навчальний заклад освіти І рівня акредитації з правом підготовки спеціалістів на базі повної та базової загальної середньої освіти.

“Фондом Костенко” на знак пошани і пам’яті до високих чеснот медичної сестри Валентини Костенко, яка жила у Кіровограді, була випускницею Кіровоградського медичного коледжу і працювала в обласній лікарні в 1975 – 1992 роках та з нагоди 90-річчя Кіровоградського медичного коледжу імені Є.Й. Мухіна заснована Стипендія імені Валентини Костенко «За милосердя».

Мета Стипендії імені Валентини Костенко – визначити тих кращих із студентів Кіровоградського медичного коледжу імені Є.Й. Мухіна, неформальних лідерів колективу, хто завдяки знанням, авторитету, високим морально-етичним якостям можуть бути взірцем для інших.

Перше офіційне оголошення лауреата відбудеться під час публічного нагородження на урочистостях з нагоди 90-річчя Кіровоградського медичного коледжу імені Є.Й. Мухіна 29 листопада 2018 року за адресою: Кіровоградська обласна філармонія, вулиця Кавалерійська, 8, Кропивницький, 25002, Україна.

Контактний телефон: +380 522 249617

https://www.facebook.com/KostenkoFund

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here