МАКСИМ БОРИСОВ – НОВИЙ «ДУХОВНИЙ СКАРБ» КРОПИВНИЦЬКИХ ЛЯЛЬКАРІВ

0
423
views

9 листопада у приміщенні драмтеатру відбувся урочистий захід, присвячений Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Після привітань і побажань винуватцям свята, Сергій Кузьменко, голова облдержадміністрації, розпочав церемонію нагородження переможців щорічної обласної премії в галузі культури «Духовний скарб Кіровоградщини».

Першим почесні відзнаки отримав актор Кіровоградського академічного обласного театру ляльок, який став лауреатом у номінації «За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва” (долучився до своїх талановитих колег, заслуженого артиста України  Геннадія Стогодюка та Володимира Кравченка).

Творча біографія Максима розпочалася ще у шкільні роки. Будучи учасником багатьох гуртків при обласному центрі дитячої і юнацької творчості, хлопець неодноразово брав участь в усіх можливих конкурсах та фестивалях: КВК, пісні, художнього читання…

Навчаючись в Олександрійському вищому училищі культури, кілька разів з успіхом виступав на фестивалях розмовного жанру ім. Остапа Вишні у Прилуках та ім. Тараса Шевченка у Києві. Навіть спробував кіношної слави, зігравши головну роль Жофрея у кінострічці приватної міської студії «Анжеліка в Єлисаветграді», яка на кінофестивалі в Сумах здобула Диплом Лауреата.

Після закінчення училища, зі званням «Кращий випускник», влітку 2010 року, юнак прийшов до обласного театру ляльок з надією на можливе працевлаштування (саме в той час у лялькарів тривала постановка вистави «Собаче серце» за однойменним твором М.Булгакова). Заслужений діяч мистецтв України Євген Гімельфарб, подивившись творчу презентацію молодого спеціаліста, безапеляційно заявив, що такого хлопця треба брати обов’язково. І взяв, одразу на дві ролі – Швондєра і кухаря (нині у цій виставі Максим грає доктора Борменталя).

Ось так і почалася його професійна акторська кар’єра. Перші ролі далися Максимові майже без напруження, бо на сцені в «живому плані» він почувався, немов риба у воді. Далі були кілька місяців наполегливої роботи з лялькою, бо техніка ляльководіння одразу не підкорялася. Та завдяки працелюбності, цілеспрямованості і допомозі професійних колег, юнак опанував і ці навички.

За вісім років діяльності у театрі ляльок виконавська майстерність і набутий досвід сприяли повному творчому завантаженню актора, в артистичному багажі якого вже накопичилося 59 зіграних різнопланових ролей у 28-и виставах! Виокремити якусь одну неможливо, бо кожна з них має свою «смачну родзинку». Постійним  глядачам театру дуже подобаються його вовки з «Буки» і «Трьох поросят», Півень і Хом’як з вистави «Семеро козенят», неординарний Кінь у виставі «Вовченя з казкової торби» і лагідний Їжачок з «Гусеняти». Дуже органічно та переконливо грає Максим і ролі своїх персонажів у виставах для дорослої аудиторії.

Яскрава артистичність і висока виконавська майстерність актора майже щороку відзначалася нагородами різних театральних фестивалів. Двічі Максим отримував диплом за перемогу в номінації «Кращий акторський ансамбль» та особисто – за «Кращу роль другого плану». А завдяки участі лялькарів у міжнародних театральних форумах, з творчим завзяттям і талантом молодого митця познайомилися не лише театрали України, а й колеги з Литви, Молдови, Росії, Білорусі, Ізраїлю та Грузії.

Своє професійне життя Максим Борисов не уявляє без сцени, тому ми вітаємо актора з черговою почесною нагородою і бажаємо йому незмінного успіху в підкоренні нових творчих висот!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here