НА КІРОВОГРАДЩИНІ ПЕРШІ ОСВІТНІ ОКРУГИ ПОЧАЛИ СТВОРЮВАТИ В НОВОУКРАЇНСЬКОМУ РАЙОНІ

0
932
views

Ще у 2016 році в районі було створено перший освітній округ. Наразі вже функціонує 5 опорних закладів та 10 філій районного підпорядкування, у яких навчається 1644 учні.

Про це повідомив голова районної державної адміністрації Віктор Самойленко під час засідання ради регіонального розвитку району. Усі учні стовідсотково, згідно із потребою, підвозяться до шкіл районного підпорядкування. Підвіз вцілому у районі здійснюється 18 автобусами до 16 закладів освіти, з них до шкіл районного підпорядкування – 12 автобусами до 8 закладів освіти. За показниками створення опорних шкіл та підвезення дітей до закладів освіти район займає перше місце в області.

У 2016 та 2018 роках для підвозу учнів було придбано ще 2 автобуси для Рівнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 та Глодоської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на умовах спів фінансування.

З метою забезпечення реформи Нової української школи район закупив обладнання для перших класів на суму 819,36 тис. грн. (16 ноутбуків, 16 принтерів, 197 комплектів меблів (стіл+стілець), дидактичний матеріал).

У закладах загальної середньої освіти, де запроваджено інклюзивне навчання, обладнано сенсорні кімнати для дітей з особливими освітніми потребами, придбано спеціалізовану літературу для корекційних занять, обладнання та розвивальні ігри для роботи з учнями.

Крім того в районі значна увага приділяється матеріально-технічному забезпеченню загальноосвітніх закладів та якісних умов для навчання. Зокрема, на поточні та капітальні ремонти, покращення матеріальної бази та заходи з енергозбереження профінансовано більше 16 млн.грн. Знаковим для освітньої галузі району стало придбання у 2017-2018 роках 7 кабінетів природничо-математичного напрямку (765,8 тис.грн.) та мультимедійного обладнання до них (342,2 тис. грн.).

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here