ПОНАД 4 МЛН ГРИВЕНЬ ІНВЕСТУВАЛИ В НОВИЙ НПЦ НА КІРОВОГРАДЩИНІ

0
325
views

У Маловисківському професійно-технічному училищі №16 відкрили навчально-практичний центр зварювальних робіт. У ньому для учнів закладу проводитимуть практичні заняття, а для майстрів інших закладів профосвіти пропонуватимуть підвищення кваліфікації.

Загалом у центр інвестували понад 4 млн гривень, з них 2,3 млн гривень – кошти державного бюджету, решта – обласного.

У новостворених лабораторіях закладу провели капітальний ремонт, закупили сучасне зварювальне обладнання, інструменти та верстати.

Планується, що в центрі проводитимуть також заняття для слухачів, які отримують професію за направленням служби зайнятості або підприємств. Вони зможуть пройти навчання на новітньому обладнанні й опанувати сучасні виробничі технології. На базі центру, зокрема, проходитимуть стажування фахівці місцевих підприємств.

“Ще 2 роки тому училище мало 280 учнів, сьогодні ж їх тут понад 400. Завдяки розвитку та оновленню матеріально-технічної бази, воно стало потужним навчальним осередком для Маловисківського, Олександрівського та Новомиргородського районів. У бюджеті на 2019 рік також передбачені кошти на створення центрів професійної освіти, тож впевнений, вже незабаром область повністю забезпечуватиме свої потреби у висококваліфікованих робітниках”, – розповів перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.

Це четвертий навчально-практичний центр, створений на Кіровоградщині цьогоріч. Раніше у голованівському Професійно-технічному училищі № 38 презентували НПЦ для електромонтерів.

МОН

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here