ДІТЯМ–СИРОТАМ — КВАРТИРИ ВІД ДЕРЖАВИ

0
554
views

Вихованці дитячого будинку сімейного типу Наталії та Станіслава Бевзів, які проживають у селі Бережинка Кропивницького району, до Дня святого Миколая отримали нове житло. Документи на право власності батькам-вихователям вручив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

Діти, а їх у сім’ї дев’ятеро, також не залишилися без подарунків – отримали багато іграшок та солодощів.

Дитячий будинок сімейного типу родини Бевзів створили нещодавно на базі прийомної сім’ї. Ця родина з власними та прийомними дітьми проживала у своєму будинку, однак житлова площа не дозволяла взяти інших вихованців і створити дитячий будинок сімейного типу. Два місяці тому за кошти субвенції з державного бюджету на купівлю житла для статусних дітей було придбано триповерховий будинок загальною площею 288 квадратних метрів вартістю понад 1 мільйон 800 тисяч гривень, з яких 228 тисяч профінансовано з районного бюджету.

У будинку створено усі необхідні умови для дітей – газове опалення, гаряча і холодна вода, укомплектовано кухню, спальні. Кілька тижнів тому сім’я взяла на виховання ще чотирьох діток-сиріт з Кропивницького району і вже у статусі дитячого будинку сімейного типу переїхала до нового помешкання. Нині Наталія і Станіслав Бевзи виховують трьох хлопчиків і шістьох дівчаток віком від 2,5 до 12 років. Старші діти вже навчаються у Бережинській ЗОШ І – ІІІ ступенів.

Сергій Кузьменко завітав до родини разом зі святим Миколаєм та його помічниками. Голова облдержадміністрації поспілкувався з батьками-вихователями та дітьми, ознайомився з умовами проживання, привітав усіх зі святом. Батькам-вихователям він вручив сертифікат на право власності і символічний ключ від будинку у формі торта. Кожна дитина також отримала подарунки. “Держава і місцева влада створюють усі умови для того, щоб діти, які виховуються у таких родинах, були щасливими. До програми придбання житла для дітей-сиріт і дитячих будинків сімейного типу залучені усі райони, міста обласного значення та об’єднані територіальні громади. За два роки в області придбано 79 квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа і сім дитячих будинків сімейного типу, – зазначив Сергій Кузьменко. – Сьогодні ми готові забезпечити стовідсотково потреби осіб цієї категорії. Держава підтримує усіх батьків, які мають бажання виховувати статусних дітей”.

А тим часом для дітей-сиріт з Кіровоградщини придбають іще сім квартир. Про це йшлося на засіданні обласної комісії з розподілу субвенції з державного бюджету на придбання житла. Під час комісії було розглянуто питання купівлі житла для дітей-сиріт та приміщень для дитячих будинків сімейного типу.

Як повідомила голова комісії заступниця голови облдержадміністрації Світлана Лобанова, протягом року між районами та містами області розподілено 19,8 млн грн цільової державної субвенції на придбання чотирьох приміщень для дитячих будинків сімейного типу та 68 квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа. Нерозподіленими залишаються понад 2 млн грн субвенції.

Цього разу на розгляд комісії надійшло сім пропозицій щодо придбання житла від чотирьох територій: Новоархангельського (2 квартири), Знам’янського (3 квартири), Кіровоградського (1 квартира) районів та м. Кропивницького (1 квартира).

За результатами обговорення члени комісії шляхом голосування підтримали кожну пропозицію. Отже, до кінця року для сімох дітей-сиріт та осіб з їх числа буде придбано однокімнатні квартири.

Фото Ігоря Демчука

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here