ПОРУШУЮТЬ ВАШІ ВИБОРЧІ ПРАВА – ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО СУДУ

0
788
views

З 31 грудня 2018 року відповідно до Постанови Верховної Ради України від 26.11.2018 року № 2631-VIII «Про  призначення чергових виборів Президента України на неділю 31 березня 2019 року» в Україні розпочався виборчий процес.

І якщо громадянин впевнений, що його виборчі права порушені, або він не згодний з перебігом виборчого процесу, то він може звернутися до суду.

Підставою для реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці. Виборець може бути у списках лише на одній виборчій дільниці. Однак буває так, що прізвище виборця випадково (через адміністративну чи технічну помилку) відсутнє у списках виборців, або занесене  більше одного разу.

У такому випадку виборець може звернутися до суду з адміністративним позовом, аби захистити свої виборчі права, а саме для уточнення списків виборців, у тому числі включення або виключення зі списку себе чи інших осіб, у порядку, встановленому Кодексом адміністративного судочинства України.

Під час виборчого процесу в Третьому апеляційному адміністративному суді, який здійснює правосуддя в апеляційному окрузі, що включає Дніпропетровську, Запорізьку та Кіровоградську області, встановлено особливий режим роботи для суддів та працівників апарату суду в позаробочий час, в святкові та неробочі дні.

Задля забезпечення дотримання законності та захисту виборчих прав громадян України у Третьому апеляційному адміністративному суді затверджено графік чергування працівників суду в позаробочий час, святкові та неробочі дні, а також напередодні та в день виборів, про що видано наказ голови суду від 27.12.2018 «Про організацію роботи Третього апеляційного адміністративного суду в період виборчого процесу чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року».

За довідковою інформацією громадяни можуть звертатися до Третього апеляційного адміністративного суду за телефонами: (056) 740-19-30, 740-19-35.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here