МОЛОДІ ВИНАХІДНИКИ КІРОВОГРАДЩИНИ ПРЕЗЕНТУВАЛИ В ОДА НАУКОВІ РОЗРОБКИ ТА ІДЕЇ

0
585
views

Серед них кращі слухачі Кіровоградської Малої академії наук, переможці Всеукраїнських конкурсів інноваційних проектів: Антон Потєхін, Дар’я Гейко, Іван Гуленко, Анатолій Буртовий, Ілля Воронцов, Максим Гончаренко, Дар’я Руда.

Діти навчаються в 8-11 класах освітніх закладів Кропивницького, Олександрії та Нової Праги Олександрійського району. 19 грудня 2018 року школярі презентували свої винаходи в Маріїнському палаці на прийомі у Президента України Петра Порошенка.

Тепер свої наукові розробки та ідеї молоді винахідники представили голові облдержадміністрації Сергію Кузьменку. Дослідницькі роботи учнів стосувались краєзнавства, екології та інноваційних технологій. Приміром, наймолодша з учасників зустрічі – восьмикласниця Новопразького НВК Дар’я Руда презентувала проект з використання екологічно чистих матеріалів для виробництва предметів гігієни, з яким здобула перемогу на ІХ етапі Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» 2018.

Спілкуючись з головою облдержадміністрації школярів цікавило питання підтримки молодих науковців. Учні Олександрійської гімназії-інтернату – школи мистецтв розповіли про важливість відкриття у закладі секції робототехніки, що сприятиме їх навчанню та розробці технічних новинок.

Голова облдержадміністрації схвально оцінив озвучені під час зустрічі ініціативи старшокласників та пообіцяв сприяння у їх реалізації. “За чотири роки ми не тільки зберегли незалежність нашої країни, а й заклали підвалини успішної країни. Черга за вами. Нам потрібні нові ідеї, генерування нестандартних рішень, щоб Україна розвивалась. Ми станемо успішною країною в тому випадку, коли у нас на першому місці буде інтелектуальна складова”, – відзначив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації вручив школярам портативні накопичувачі інформації потужністю 1ТБ та солодощі.

Кіровоградська ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here