ЦІЛЬОВИЙ ПОКАЗНИК СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ – 20-25 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ – ПАРТІЯ «ОСНОВА»

0
1030
views

«Основа» – партія економічного зростання України. Високих стандартів життя громадян можна досягти лише за умови динамічного розвитку економіки країни на рівні не менше 10-15% щорічно. Забезпечити це може тільки дотримання Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030» і реалізація економічних програм партії «Основа».

Нинішній мізерний ріст економіки на рівні 3%, на жаль, не дозволяє подолати бідність в Україні. Ситуація ускладнюється високим рівнем інфляції в країні. Наша країна – найзлиденніша в Європі.

У 2019 році на кожного українця буде створено валового внутрішнього продукту на суму 3,13 тисячі доларів, прогнозує МВФ. Фонд зазначає також низьке економічне зростання, яке не дозволить Україні скоротити відставання від інших країн регіону. У країнах Східної Європи цей показник національного багатства в нинішньому році досягне 11,45 тисячі доларів.

Економіка нашої країни безнадійно відстала від молодих прибалтійських держав.

Одне з найважливіших програмних положень партії «Основа» – люди праці в Україні повинні гідно заробляти і жити. Цільовий показник середньої зарплати – 20-25 тисяч гривень. Це дозволить кардинально поліпшити добробут українців і повернути в країну сотні тисяч наших громадян, які працюють за кордоном.

«Зарплати в Україні повинні відповідати рівню доходів в країнах Східної Європи. Зараз середні зарплати в Польщі, Словаччини та Угорщини складають 660-750 євро на місяць. Тому в Україні наші найближчі цільові показники – забезпечити протягом трьох років рівень зарплати в 20-25 тисяч гривень і пенсії – в 10-15 тисяч», – каже лідер партії «Основа» Сергій Тарута.

Нинішні зарплати в Україні у два-три рази нижче цільового рівня. За січень-листопад 2018-го середньомісячна зарплата в Україні склала 8711 гривень, згідно з офіційною статистикою. У сфері освіти і охорони здоров’я середня зарплата не сягла і 7 тисяч.

На 2019 рік соціальні стандарти в Україні встановлено неприпустимо низькі. Закон про новий Держбюджет визначає мінімальну зарплату з 1 січня на рівні 4173 гривні. Розмір фактичного прожиткового мінімуму в цінах листопада 2018 року для працездатних громадян встановлений урядом на позначці в 4313 гривень (з урахуванням обов’язкових платежів). Офіційний прожитковий мінімум, зафіксований у Держбюджеті-2019 з 1 січня, – 1853 гривні. Такі стандарти – це продовження тиражування бідності в Україні.

«Держбюджетом на 2019 рік закладено погіршення якості життя українців та продовження еміграції наших громадян в Польщу та інші країни. У новому бюджеті не закладено жодної антикризової програми. Це бюджет не розвитку, а остаточного доїдання країни. Нам потрібен антикризовий бюджет, який дозволить розвивати економіку з темпом не нижче 10-15%», – говорить лідер партії «Основа» Сергій Тарута.

Мінімальна зарплата в Україні повинна відповідати двом фактичним розмірами прожиткового мінімуму. У цінах листопада 2018 року це 8626 гривень (за розрахунками Мінсоцполітики). Ні на мінімальну зарплату, ні на прожитковий мінімум, навіть фактичний, не кажучи вже про офіційний «розрахунковий», насправді прожити зараз неможливо.

Але високі доходи населення не можна встановити за примхою або наказом уряду. Для цього повинні бути економічні підстави. Без перезавантаження всієї системи влади в Україні і реалізації нової економічної політики неможливо досягти істотного поліпшення добробуту жителів країни.

Економічна програма партії «Основа» передбачає стрімкий розвиток України і створення 2 мільйонів робочих місць з гідною зарплатою. Підприємствам, які закрилися в 2014-2018 роках, будуть виділені безвідсоткові кредити на відновлення виробництва. На роботу зможуть повернутися мільйон осіб. Підприємствам, які успішно розвиваються, надаватимуться довгострокові дешеві кредити на розширення виробництва. Це дозволить створити ще мільйон нових робочих місць.

«Два мільйони робочих місць – обґрунтована цифра. При виведення американської економіки з рецесії за 2010-2016 роки відкрили рекордні 22,3 мільйона вакансій. Ми зобов’язуємося створювати нові робочі місця з розрахунку одна додаткова вакансія на кожні дев’ять економічно активних українців. І зробимо це за рахунок відновлення ефективних виробництв і створення перспективних нових. Ми створимо 2 мільйони робочих місць, і країна запрацює!» – заявляє глава партії «Основа» Андрій Ніколаєнко.

Михайло Ярошенко

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here