«НЕ ВДАВАЙ, ЩО НЕ БАЧИШ»: ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКИЙ УРОК ДЛЯ КРОПИВНИЦЬКИХ ШКОЛЯРІВ

0
1592
views

Зовнішність, вимова, поведінка, успіхи в навчанні, статки родини – все це може стати причинами булінгу. Дорослі не зможуть ізолювати дітей від важких ситуацій і переживань.

Але вони можуть допомогти вирішити цю проблему. Саме вирішувати, а не замовчувати чи заперечувати –закликали кропивницьких школярів та вчителів фахівчині системи БПД – Олена Шишкарьова, Ольга Салоїд та адвокатка Анастасія Шепеленко.

«Жодна людина не має право принижувати чи завдавати болю іншим. Ситуація приниження та насильства не є прийнятною. Якщо ви стали свідком булінгу, потрібно обовязково повідомити про це дорослих: вчителів, шкільного психолога, директора, батьків. Пам’ятайте, що ситуації з фізичним насильством потребують негайного втручання», пояснила заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області Олена Шишкарьова.

Звернутись за консультацією щодо булінгу можна до операторів безкоштовної дитячої гарячої телефонної лінії –  0 800 401 000 або до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103

Адвокатка Анастасія Шепеленко  пояснила дітям як можна вирішити суперечку на прикладі мультфільму «Кінь проти хом’яка».

«У будь-якій ситуації, суперечки потрібно вирішувати мирним шляхом і в жодному разі не застосовувати силу», – підкреслила Анастасія Шепеленко.

Наприкінці уроку учні отримали «Паспорти прав дитини», а найуважніші та найактивніші значки «Право з тобою».

Показ мультфільму про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine – USAID Україна “Нове правосуддя”. «Урок справедливості» ініційований Асоціацією розвитку судівського самоврядування України за підтримки ради суддів України.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here