ЯК ВЛАДА КІРОВОГРАДЩИНИ РАЗОМ З ДСНС ПРОТИСТОЯТЬ НЕГОДІ

0
619
views

12 лютого під головуванням заступника очільника Кіровоградської облдержадміністрації – голови обласної комісії з питань ТЕБ та НС Сергія Коваленка відбулось позачергове засідання обласної комісії ТЕБ та НС та обласного оперативного штабу.

Головне питання, що розглядалось на засіданні, стосувалось стану готовності сил цивільного захисту області до можливих ускладнень погодних умов, пов’язаних із прогнозованими опадами у вигляді снігу.

Управління ДСНС у Кіровоградській області представив т.в.о. заступника начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Роман Педан, який доповів про заходи, що постійно вживаються підрозділами Управління з метою забезпечення належного реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов’язані із ускладненнями погодних умов.

Зокрема, Роман Педан зазначив, що наразі уточнено План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду Кіровоградської області та плани взаємодії усіх служб і сил цивільного захисту області; проведено розрахунок сил та засобів Управління ДСНС в області; визначено перелік місць накопичення транспорту у випадку несприятливих погодних умов у зимовий період; забезпечено функціонування 43 стаціонарних пунктів обігріву населення; підготовлено до застосування інженерну, спеціальну і снігоочисну техніку, засоби автономного обігріву та пересувні електростанції, пункти обігріву та життєзабезпечення; створено необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів; організовано інформування населення через засоби масової інформації про погіршення погодних умов та правил безпечної поведінки під час можливих надзвичайних ситуацій.

Підпорядковані підрозділи Управління готові до реагування на надзвичайні ситуації на об’єктах життєзабезпечення населення, енергетики, транспорту та зв’язку.

Прес-служба У ДСНС в області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here