ЯК КІРОВОГРАДЩИНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

0
1165
views

Про підготовку та організацію проведення на території області чергових виборів Президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року, поінформував начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ОДА Костянтин Яцук на щотижневій апаратній нараді голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка.

Посадовець зауважив, що з метою забезпечення проведення в області чергових виборів Президента України видано відповідне розпорядження голови ОДА. Згідно з розпорядженням, утворено обласну робочу групу з підготовки та проведення в області виборів, відповідні завдання поставленні райдержадміністраціям та міськвиконкомам міст обласного значення.

Для проведення виборів Президента України використовуються територіальні виборчі округи, утворені відповідно до постанови Центральної виборчої комісії. На Кіровоградщині таких округів 5 – із центрами у Кропивницькому, Бобринці, Голованівську, Знам’янці та Олександрії.

Як зазначив Костянтин Яцук, відповідно до Закону України “Про вибори Президента України” місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування області необхідно забезпечити належну матеріально-технічну базу діяльності виборчих комісій, охорону приміщень та збереження виборчих бюлетенів і іншої документації, виготовлення іменних запрошень та списків виборців, а також сприяння офіційним спостерігачам від іноземних держав і міжнародних організацій у здійсненні ними повноважень під час виборчого процесу.

Голова облдержадміністрації принагідно наголосив керівникам територій на необхідності сприяти у межах повноважень якісній організації виборчого процесу. “Зробіть усе можливе для того, щоб вибори Президента України відбулися абсолютно організовано, абсолютно якісно, абсолютно прозоро і абсолютно комфортно для наших виборців”, – підкреслив Сергій Кузьменко.

За матеріалами Кіровоградської ОДА                           

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here