ВИСТАВКА ТВОРІВ «УКРАЇНСЬКЕ БАРОКО У ВИТИНАНКАХ ОЛЬГИ КОЛОМІЄЦЬ» В КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
2359
views

1 березня 2019 року (пятниця) о 12-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 89 тел. (0522) 22-46-95

1 березня 2019 р. о 12-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться відкриття персональної виставки творів кропивницької художниці Ольги Коломієць «Українське бароко у витинанках Ольги Коломієць» в рамках нового музейного мистецького проекту серії художніх виставок «Лауреати обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка» до дня народження видатного зодчого Якова Паученка, який має на меті популяризацію творчості митців – лауреатів премії у номінації «декоративно-прикладне мистецтво» і передбачає влаштування персональних виставок та видання тематичних буклетів.

Коломієць Ольга Володимирівна – член Національних Спілок художників та майстрів народного мистецтва України, лауреат обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка в номінації «декоративно-прикладне мистецтво».

Учасник міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних виставок образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Твори знаходяться в фондах музеїв міста Кропивницького, в приватних колекціях в Україні та за кордоном.

На нинішній персональній виставці презентується 27 витинанок із серій: «Птахи», «Козаки» та «Мистецька спадщина», які в переважній більшості є сучасними авторськими інтерпретаціями знакових творів українського образотворчого та декоративного мистецтва, народжених ідеями епохи українського бароко XVI-XVIII століть, історичні зразки яких – іконопис, рослинні орнаменти та картинні образи «Козак Мамай», що є своєрідним сакральним символом українського народу, зберігаються в колекціях провідних музеїв України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here