У ПРИЮТІВСЬКІЙ ГРОМАДІ МОДЕРНІЗУЮТЬ МЕРЕЖУ ВУЛИЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ

0
1143
views

У  Приютівській об’єднаній територіальній громаді стартували масштабні роботи з реконструкції та модернізації мережі вуличного освітлення. Реалізувати проект змогли завдяки реформі децентралізації. Доходи місцевих бюджетів зросли, а громади отримали можливість ними розпоряджатися.

Наразі нові світильники встановили у Войнівському старостинському окрузі. Роботи з реконструкції тривають у Приютівці і Протопопівському старостинському окрузі. Далі модернізуватимуть мережу вуличного освітлення в Костянтинівському та Ізмайлівському округах.

– Цьогоріч ми вирішили розпочати глобальне освітлення всіх вулиць і провулків громади. Звичайно, у першу чергу почали з тих населених пунктів, де освітлення або не було взагалі, або воно було у незадовільному стані. Вже підписано договорів на загальну суму близько 700 тисяч гривень для виконання цих робіт. Але ця сума може бути значно більшою, бо завдяки децентралізації і створенню об’єднаних територіальних громад ми маємо отримати інфраструктурну субвенцію, – розповідає голова Приютівської громади Андрій Коломійцев.

Він наголошує: завдяки децентралізації Приютівська громада перейшла на прямі бюджетні стосунки з державою. Це дало змогу отримати значно більші кошти до місцевого бюджету.

– Завдяки реформі децентралізації, яка була ініційована Президентом України Петром Порошенком, місцеві бюджети отримали значно більше повноважень, ніж мали до цього. Разом із повноваженнями були передані і ресурси. Ми, звичайно, ще дуже молода громада, працюємо на прямих бюджетних стосунках тільки перший рік. Але ще торік розпочали глобальні дії, поставили собі за мету з’єднати населені пункти громади якісним дорожнім покриттям. На 80 відсотків досягли цього. Нинішнього року обов’язково продовжимо. У Протопопівці в рамках президентської ініціативи збудували першу в Україні сільську амбулаторію, – продовжує Коломійцев.

Наразі громада склала перспективний план на найближчі роки.

– Звичайно, у нас дуже амбітні плани. Маємо перспективний план, який розрахований на три роки. Відповідно будемо його дотримуватися, щоб отримати гарний результат, у тому числі завдяки реформі децентралізації. Плануємо побудувати центр надання адміністративних послуг у селі Войнівка, збудувати пішохідний міст, який з’єднає Приютівку і Войнівку. І ще багато інших проектів, які спрямовані на розвиток і підтримку освіти, медицини, – підсумував Андрій Коломійцев.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here