ПРАВА ВИБОРЦІВ ТА ПРАВОВІ НАСЛІДКИ ЇХ ПОРУШЕННЯ ОБГОВОРИЛИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
823
views

Про механізми захисту порушених виборчих прав, відповідальність за перешкоджання у волевиявленні та протиправні дії, які можуть мати місце під час виборів, йшлося під час навчального тренінгу для адвокатів та фахівців центрів безоплатної вторинної правової допомоги.

«Фахівці системи БПД долучились до проведення інформаційної кампанії «Я маю право голосу!». З метою забезпечення реалізації та захисту виборчих прав громадян Кіровоградщини, фахівцями центрів був розроблений та узгоджений з представником Всеукраїнської громадської організації «Громадська мережа «ОПОРА» спільний план дій щодо захисту виборчих прав. Задля усунення порушень виборчих прав громадян 30 та 31 березня 2019 року з 09:00 до 17:00 години працюватимуть у черговому режимі всі центри з надання БВПД», – підкреслив Леонід Кропліс, директор Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області.

Захід відбувся у Регіональному центрі з надання БВПД у Кіровоградській області. Тренінг провів – Євген Гурницький, грoмадський oмбудсмен з вибoрчих прав у Кірoвoградській oбласті.

Учасники тренінгу обговорили найбільш розповсюджені правопорушення під час виборчого процесу та напрацювали алгоритм дій, спрямований на відновлення порушених прав. А також вчилися правильно реагувати на можливі звернення громадян до центрів безоплатної вторинної правової допомоги щодо порушення їх виборчого права.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here