ВИСТАВКУ ПРО ІСТОРІЮ ДОНБАСУ ПРЕЗЕНТОВАНО У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
489
views

В обласному краєзнавчому музеї презентовано інформаційно-просвітницьку виставку “Донбас: переPROчитання образу”, підготовлену Українським інститутом національної пам’яті спільно з Національним музеєм історії України. Виставка особливо актуальна для українського суспільства в умовах війни, адже інформує про реальні факти і реальну історію Донеччини, як невід’ємної частини України.
Експозиція сформована на основі маловідомих архівних матеріалів з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документів з Держархіву Донецької області. Вона є спробою деконструювання створеного російською пропагандою негативного медійного образу Донецького краю як “особливого” регіону. Представлені матеріали доводять, що попри шалену русифікацію протягом багатьох років, Донбас завжди був і залишатиметься українським.
У презентації виставки взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Посадовець зауважив, що представлена експозиція є черговим кроком у розвінчуванні міфу про “неукраїнський” Донбас. “Уже назви розділів виставки, сформовані на основі історичних фактів, переконують у тому, що Донеччина – невід’ємна територія України, – підкреслив Сергій Коваленко. – Особливо корисно буде переглянути експозицію учнями і студентам. Впевнений також, що і освітяни, і працівники закладів культури, і всі, хто буде її відвідувати, знайде для себе багато цікавої інформації”.
Виставка експонуватиметься у краєзнавчому музеї до 4 квітня 2019 року, потім в інших музейних закладах області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here