ПЕРСОНАЛЬНА ВИСТАВКА СКУЛЬПТУРНИХ МІНІАТЮР ВОЛОДИМИРА КРУТОУСА «МЕНІ!»

0
653
views

28 березня 2019 року (четвер) о 12-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться персональна виставка скульптурних мініатюр Володимира Крутоуса «Мені!»

Крутоус Володимир Васильович народився 1969 року в м. Кіровограді (нині Кропивницькому).

Закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування (Центральноукраїнський національний технічний університет), 1991р., де після закінчення працював викладачем.

За фахом  інженер-електромеханік, а за покликанням – журналіст, багато років працював ведучим дитячих програм на обласному телебаченні, нині керівник  дитячої кіно-теле-студії «Ку-раж». Авторський блог: http://krutous.blogspot.com/

З 2010 року – член Українського Геральдичного Товариства.

Скульптурною мініатюрою, зокрема військово-історичної тематики, займається понад двадцять років. За цей час створив понад тисячу робіт, значна частина з яких знаходиться у приватних колекціях в Україні, Данії, Канаді, Німеччині, Норвегії, Польщі, Росії, США.

Мініатюра Володимира Крутоуса має напрямки: українська (починаючи з давніх слов’ян та закінчуючи вояками УНР), іноземна (Польща, Туреччина, Франція), релігійні однострої та краєзнавча. Усі мініатюри створені на основі історичних матеріалів та досліджень майстра. Військові відтворюють одяг, амуніцію та озброєння, характерні для певної епохи, а релігійні – одяг православного, католицького та протестантського духовенства. Твори виготовлені в єдиному екземплярі в масштабі. При їх створенні в техніках різьблення та авторських новацій використовуються такі матеріали: деревина, пінопласт, жерсть, нитки, фарби, папір, дріт.

Експозицію нинішньої персоналії складають понад сто мініатюр із серій: «Янголи-охоронці», «Козаки» та «Історична портретна галерея», створених у 2013-2019 роках. Доповнюють виставку кольорові фото Володимира Крутоуса різних років, що презентують його на виставках декоративного мистецтва та під час роботи на телебаченні, а також інсталяція «Майстерня митця» з предметів творчої праці та інших матеріалів, що використовуються митцем під час створення мініатюр.

м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 89, 

тел. (0522) 22-46-95

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here