3D-ЖЕЛЕ, РОЗПИС ІМБИРНИХ ПРЯНИКІВ ТА КЕРУВАННЯ ТРАКТОРОМ: В УСТИНІВЦІ ВІДБУВСЯ «ПРОФFEST-2019»

0
1852
views

В Устинівці, у рамках проведення зонального етапу обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019», у районному Будинку дитячої та юнацької творчості відбувся ярмарок професій.

До проведення профорієнтаційного заходу долучились представники районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, професійно-технічного училища №36 смт Новгородка (філія м. Долинська), Бобринецького професійно-технічного училища № 32 та ін.

Для учнівської молоді відбулася презентація навчальних закладів, під час якої учні ознайомилися з переліком спеціальностей та професіями, за якими здійснюється підготовка фахівців. Серед них: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автотранспортних засобів категорії «С», кухар, кондитер, швачка, касир, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних та ін.

Кращі учні та педагогічні працівники Бобринецького професійно-технічного училища № 32 підготували цікаву і змістовну програму для учнів старших класів шкіл смт Устинівки та району. Учні училища, колишні випускники шкіл району, презентували своїм землякам професії, за яким вони навчаються в училищі.

Крім того відбувся концерт  учасників художньої самодіяльності училища. Дарували свій гарний настрій присутнім на заході учасники вокального гуртка «Чарівниця», лунали й авторські вірші, присвячені воїнам-захисникам незалежності України.

Найцікавішими були для присутніх кулінарний фуд-арт, майстер-клас з розпису імбирних пряників, виготовленню 3D-желе та ін.

Від учнів надійшло чимало запитань, пов´язані з умовами вступу та навчання, дозвілля, проживання у гуртожитку, можливостями отримання практичного досвіду та подальшого працевлаштування.

Під час дискусії та виступів учні проявили креативність, показали навички самопрезентації, потяг до саморозвитку, власну багатогранність та вміння працювати у команді. Під час заходу провідний фахівець з питань зайнятості Юлія Соловеєнко презентувала профорієнтаційну платформу з дистанційного тестування «Моя професія: консультаційна мережа», яка спрямована на допомогу учням безкоштовно пройти он-лайн тестування, отримати кваліфіковану консультацію за результатами тестів та індивідуальні поради.

Юлія Соловеєнко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here