ДОБРОЧИННІСТЬ ПОДОВЖУЄ ЖИТТЯ

0
1252
views
Четвертий благодійний книжковий аукціон у Кропивницькому|Фото Ігоря Демчука|Народне слово

20 березня у Кропивницькому відбувся четвертий благодійний книжковий аукціон. Як і попередній, він проводився на підтримку життя дворічної Елі Яригіної, котра хворіє на синдром Чарджа.

Цього разу захід відбувався у приміщенні Кіровоградського медичного коледжу ім. Мухіна, дирекція, викладачі та студенти якого стали партнерами організаторів аукціону – колективу нашої редакції та представників міжнародного благодійного фонду «Дивожиття».

Нинішні торги відзначалися тим, що на них були виставлені найдороговартісніші за всю історію наших аукціонів лоти, які пожертвували Алла Шмалько, Оксана Рибченкова та Василь Білошапка. Наприклад, двотомне науково-популярне видання «Кіровоградщина: історія та сучасність центру України» (автори ‒ Борис Кузик, Василь Білошапка) за стартової ціни 400 гривень було продано за 800 гривень. А книга В’ячеслава Чорновола «Пульс української незалежності» з оригінальним автографом Віктора Ющенка – за 600 гривень за стартової ціни 200. За таку ж суму пішла з торгів книга правозахисника, політичного і державного діяча Левка Лук’яненка «До історії Української Гельсинської спілки» з автографом автора. Серед оригінальних лотів була також книжка спогадів олімпійського чемпіона Сергія Бубки «Життя в польоті» з автографом.

Таким чином, від продажу цінних лотів, книжок за номіналом та перерахувань на банківську картку мами для закупівлі спеціального харчування Елі Яригіної було зібрано 12500 гривень.

Доброчинність та благодійність є невід’ємною складовою розвитку культурного середовища нашого міста, яке має давні традиції у цій справі. Підтримуючи їх, ви створюєте хвилі позитивної енергії, енергетичне поле добра. А найголовніше – рятуєте або подовжуєте чиєсь життя. «Нехай ми не можемо змінити світ, але кожен може змінити хоча б одне дитяче життя». Так кажуть представниці фонду. Так розуміють свою місію справжні доброчинці.

Роман ЛЮБАРСЬКИЙ

Фото Ігоря ДЕМЧУКА

Сторінка підготована в рамках Конкурсу журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!», ініційованого благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here