ЯК СЛУЖБОВІ СОБАКИ ДОПОМАГАЮТЬ ПОЛІЦЕЙСЬКИМ КІРОВОГРАДЩИНИ

0
992
views

Сьогодні, 2 квітня, виповнюється 25 років із дня створення кінологічної служби МВС України. Про роботу кінологічного центру поліції області та його вихованців розповів керівник підрозділу Артем Матвєєв.

На сьогодні кінологічний підрозділ поліції області налічує 21 службову собаку порід німецька та бельгійська вівчарка, ротвейлер, ретривер, чорний тер’єр та лабрадор.

Фахівці кінологічного центру разом зі службовими собаками постійно залучаються до заходів із пошуку людей, здатні відшукати зброю, наркотичні засоби, беруть участь у затриманні небезпечних злочинців, а також несуть службу у зоні ООС за напрямком «Розшукова діяльність».

У минулому році працівниками кінологічного центру здійснено майже 540 виїздів на місця пригод. Вдале застосування службових собак сприяло розкриттю 216 кримінальних правопорушень.

Також кінологами зі спеціальними собаками для пошуку наркотиків було проведено заходи, в результаті яких вилучено близько 21 кг наркотичних речовин.

Із застосуванням собак із пошуку вибухових речовин, пристроїв та зброї у минулому році виявлено та вилучено більше 3240 набоїв, 118 вибухових пристроїв, 21,2 кг вибухових речовин, здійснено 4 виїзди за сигналом про «замінування».

Крім того, працівники підрозділу постійно проводять ознайомчі екскурсії для дітей, беруть участь у змаганнях із багатоборства кінологів.

А ще на базі кінологічного центру поліції області функціонує гурток «Юний кінолог», де щотижнево проводяться заняття для молоді.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here