У 2019 РОЦІ НА СОЦЗАХИСТ УЧАСНИКІВ АТО/ООС В ОБЛАСНОМУ БЮДЖЕТІ ПЕРЕДБАЧЕНО 8,5 МЛН ГРН.

0
1828
views

Про реалізацію обласної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей до 2020 року під час апаратної наради поінформував заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Віталій Юхименко.

Він повідомив, що у вересні 2018 року в дану програму було внесено низку змін. Так, збільшено розміри виплат членам сімей загиблих з 10 тис.грн. до 20 тис.грн., пораненим учасникам АТО – з 5 тис.грн. до 10 тис.грн. Також розширено категорії на яких розповсюджується дія Програми, а саме: постраждалі учасники Революції Гідності, члени сімей загиблих (померлих) учасників АТО, учасники-добровольці, які мають право на санаторно-курортне лікування, сімейний відпочинок, медичне обслуговування та інше. Крім того медичне обслуговування передбачено воїнам-інтернаціоналістам.

З початку дії зазначеної програми для її реалізації в обласному бюджеті були передбачені видатки у сумі 21,7 млн. грн., за рахунок яких 9,3 тис. особам надано різні види допомог.

Віталій Юхименко зазначив, що на соціальний захист учасників АТО в обласному бюджеті на 2019 році передбачено 8,4 млн. грн. Більшу частину цього ресурсу буде використано на дороговартісне медичне обстеження та лікування учасників АТО – майже 4,5 млн. грн. та на забезпечення послугою сімейного відпочинку – 3 млн. грн.

По півмільйона гривень передбачено на матеріальну допомогу сім’ям загиблих військовослужбовців, пораненим та санітарно-курортне лікування бійців. З початку року вже надано 100 тис. грн. матеріальної допомоги. 

За словами Віталя Юхименка, відповідні програми діють у всіх районах, містах та ОТГ. За чотири роки з місцевих бюджетів допомогу надано 13 тисячам осіб на суму 44,5 млн. грн., з них ОТГ – 1,4 млн. грн.

За матеріалами Кіровоградської ОДА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here