ЧАШІ, ЩО ЗМІНЮЮТЬ ЖИТТЯ

0
2814
views

Одним зі способів розслабитися після важкого дня є  релаксація.  Методів релаксації  безліч.  Окремою  психологічною та  духовною практикою є відновлення внутрішньої рівноваги за допомогою звучання тібетських співучих чаш. Але співучі чаші не тільки відновлюють внутрішню  рівновагу, але й лікують тіло.  

Ми поспілкувалися з  кропивничанкою Інною Гордовою, яка  вже шість років  лікує  ними людей.

– Інно,  розкажіть детальніше, що таке співуча чаша?

– Чаша – це тібетський храмовий інструмент. Зараз їх застосовують у терапії, психології, медицині. В давнину чаші вважалися ритуальним інструментом, який використовували в тібетських храмах. За звучанням вони нагадують  наші дзвони. Проте я вважаю, що вони потужніше впливають на людину, ніж дзвони. Зокрема, знищують негативну енергію, допомагають накопичувати позитивну, приносять в дім  щастя, сприяють створенню балансу між Інь та Янь (жіночою та чоловічою енергіями). Коли людина чує звучання співучих чаш, це впливає на її  підсвідомість. В результаті може знайти відповідь на питання, яке її хвилює.

КІРОВОГРАДЩИНА ВІДЗНАЧАЄ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ`Я

 

За допомогою співучих чаш можна впливати на людину на усіх рівнях: на тіло, підсвідомість, енергетику. Чаші піднімають рівень життєвої енергії (Ци) та допомагають позбутися спричинених стресами та негативними емоціями «зажимів» на фізичному рівні, розслабитися фізично та емоційно, синхронізувати роботу правої та  лівої півкуль мозку, підвищити творчі здібності. Внаслідок цього настає абсолютна релаксація організму і повне умиротворення, зникає стрес і людина відчуває гармонію зі світом і собою.

– А коли  ви вперше дізналися про тібетські чаші здоров’я?

– Я почула  про них на фестивалі духовних та психологічних практик  “Тавале”, що проходив у Харкові. Коли повернулася до  Кропивницького, дізналася, що одна з провідних психологів нашого міста Тетяна Тімофєєва теж займається тібетськими чашами. Вона періодично їздить в Індію удосконалювати свою майстерність. У неї  я купила першу литу чашу. Коли почула звучання цієї чаші, була просто заворожена…

Медитація допомагає гармонізувати не тільки себе, а й усіх, хто чує це звучання. Завдяки тібетським чашам моє життя також почало змінюватися. Я по-іншому дивлюся на  різні ситуації. В житті все вирівнюється. Воно набуває  яскравості. За рік я назбирала грошей і купила другу, вже ковану, чашу.

–  Вони всі однакові чи чимось відрізняються?

– Існує кілька різновидів чаш. Найпопулярнішими серед них є кована і лита. У співучих чашах є всі ноти. До речі, кожний метал, який є у складі чаші, а тут наявні сплави золота, срібла, заліза, міді, олова, відповідає за окрему ноту. Вони відрізняються за формою: можуть бути ширшими чи глибшими, вужчими, тоншими чи товщими. Від сплаву залежить, скільки звучатиме нота і яка кількість чакр буде задіяна.

– Як за їхньою допомогою  можна лікувати людину?

– Коли чашу покласти на живіт, грудну клітку чи просто руку і пообертати по чаші, то створюється така вібрація, яку можна відчути фізично. Якщо в тілі є якась хвороба, то  в окремому органі  виникає дисгармонія. Коли цей  орган відчуває на собі ідеальну звукову вібрацію, відбувається налаштування організму на чашу. Хворий орган «підтягується» до ідеальної, гармонійної  вібрації. І таким чином відбувається лікування. Якщо ви покладете чашу на живіт, її вібрації нададуть відчутний ефект оздоровлення.

Крім емоційного впливу співучі чаші можуть виконувати роль вібромасажера. Звук здатний проникнути туди, куди не може дістатися мануальний терапевт. Якщо у вас остеохондроз, вам необхідно пройти вібраційну терапію. Її використовують, коли є проблеми, пов’язані з міжхребцевими дисками, грижею хребта.

Вібрації і звуки впливають на нейрони в мозку, відновлюючи ритми в організмі. Вони лікують блоки м’язів, спазми, запалення органів, дискінезію (порушення функції органів), відновлюють втрату сил організму, розслаблюють м’язи, підвищують імунітет, позбавляють безсоння,  покращують слух, відновлюють кісткову систему, роботу серця та рівне глибоке дихання. 

Якщо займатися цим серйозно, співучі чаші допоможуть вам пізнати самих себе, своїх близьких і друзів, змінити свій емоційний фон завдяки тому, що людина стає спокійнішою і прислухається до свого серця. 

Світлана НІКОЛАЄВСЬКА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here