ЯК ЗАПОБІГТИ ТА ПРОТИДІЯТИ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ – ДИСКУТУВАЛИ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
893
views

Про співпрацю державних інституцій та громадських організацій у сфері надання допомоги та захисту постраждалих від домашнього насильства, з метою забезпечення комплексного, скоординованого підходу до розвитку системи допомоги шляхом розбудови системи соціальних послуг йшлося під час тренінгу для представників поліції Кіровоградщини.

«У січні 2018 року були внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» у сфері розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статті, а також для дітей. Фахівці центрів безоплатної вторинної правової допомоги вживають всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб жертви отримували відповідну інформацію про правові заходи щодо протидії домашньому насильству та забезпечують організацію доступу таких осіб до вторинної правової допомоги», – наголосила Олена Шишкарьова, заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області.

У свою чергу, адвокатка Анастасія Шепеленко детально зупинилась на спеціальних заходах щодо протидії домашньому насильству. Також наголосила, що особи, які постраждали від домашнього насильства, у тому числі діти, які стали свідками, мають здобути належний захист та підтримку, зокрема, якщо заходи з попередження не мали відповідного ефекту. Захист та підтримка означають, з одного боку – активне втручання поліції, з іншого – залучення системи соціальних послуг для надання підтримки особам, які постраждали від такого насильства.

«Крім попередження та захисту постраждалих осіб, невід’ємним елементом механізму протидії домашньому насильству є розвиток системи допомоги шляхом розбудови системи соціальних послуг, зокрема, шелтерів (притулків та кризових центрів для тимчасового безпечного проживання постраждалих осіб)», – підкреслила Анастасія Шепеленко, випускниця Міжнародної юридичної академії по захисту прав жінок.

Захід організований Консультативною місією Європейського Союзу.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here