КВІТНЕВИЙ ФЕСТИВАЛЬ ТВОРЧИХ ЗДОБУТКІВ ВІДБУДЕТЬСЯ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
715
views

В пошуках цікавих засобів презентації творчої роботи педагогічного колективу музичної школи №2 ім. Юлія Мейтуса доля часто давала можливість спілкуватися з прекрасними журналістами рідного міста, справжніми фанатами своєї справи. В бесідах та спільних  роздумах про мистецьку історію, сьогодення та майбуття музичної освіти карбувалися нові ідеї.

Я щиро вдячна Ірині Сікорській, Ігорю Демчуку, Світлані Орел, Ларисі Здір, Людмилі Макей, Валентині Левочко, Антоніні Царук за матеріалізацію думок та професійну небайдужість.

Особливо добрим словом хочу згадати Віталія Ципіна, який двадцять років тому вів свою авторську сторінку на обласному телебаченні. Саме під час створення наших спільних програм і народилася ідея про весняний музичний фестиваль в рамках одного навчального мистецького закладу. І привід був святковим, адже у 1999 школа готувалася відзначити своє 25-ти річчя. Саме Віталій Ципін був редактором телевізійних передач за участю учнів та викладачів школи у квітні.

Першими передачами цього циклу стала «Присвята джазу» з нагоди ювілею Джорджа Гершвіна, яку  блискуче провела музикознавець Наталя Бондаренко та звітний концерт школи в обласній філармонії «Спасибі, Музико, тобі, що ти єдине чудо». За період, що минув, наш фестиваль роширився, збагатився «родзинками». Щороку ми надаємо можливість пізнати можливості творчого зростання юного музиканта, представляючи ексклюзивну програму «Публічний випускний іспит». Музичні школи довгі роки мають досить закриту форму звітності,  академічні концерти та іспити завжди проходили при закритих дверях, для комісії. Ми вирішили відкрити для батьків, колег , громади свої мистецькі напрацювання, зробивши вперше відкритим випускний іспит кращих учнів школи, тих, хто став лауреатом міжнародних та всеукраїнських конкурсів, саме отримуючи початкову мистецьку освіту. Скрипалі Валерій Тітішев, Павло Шерстюк, Владислав Царенко, гітаристи Дмитро Стоян та Ігор Баракаєв, бандуристи Анастасія Решетняк та Ігор Таран, вокалісти Валерія Кривенко та Тетяна Земскова, віолончелісти Віталій Ткаченко та Айдан Алієва, трубач Ігор Максименко… Ці та  багато інших імен випускників, що прийняли мистецьку естафету від своїх самовідданих викладачів Наталії Хілобокової, Тетяни Павлової, Руслана Дороганіча, Наталії Корсунової-Трибіненко,Тетяни Поліщук та Богдана Максименка, продовжили навчання в мистецьких ВНЗ країни. Цього року розкішний букет талантів школи представить свої виконавські програми, деякі переростуть в авторські концерти. Це володарі Гран-Прі різноманітних конкурсів Олександр Кушнарьов, Вероніка Габелко, Роман Максименко, Марія Сухонос, а також Лідія Чорнобривець, Олександра  Варлавіна, Дмитро Квашук.

Кредо педагогічного колективу «Для школи учні всі- немеркнучі зірки» в повній мірі втілилося і в програмах циклу «Вчитель і учні», адже щороку навесні виходять на сцену всі учні одного викладача. Саме в таких концертах прослідковується почерк, художній смак, виконавська майстерність та  педагогічний хист. В цьому році традиційно представляє клас саксофону і кларнета випускник школи, музичного коледжу та педагогічного університету, соліст муніціпального професійного духового оркестру Володимир Лопата. Традиційними є в афіші Квітневого фестивалю і творчі звіти музичних  колективів, а їх школа має велику кількість. Це і хори «Веселка» та «Согласіє», духовий оркестр «Сурми Єлисавета», що носять звання зразкових, оркестр народних інструментів «Верея», капела бандуристів «Україночка»,  вокальні, інструментальні, камерні ансамблі. Цікавою буде і презентація конкурсної програми творчої делегації нашої школи, яка буде представляти мистецьку освіту нашого міста та області на Міжнародному фестивалі-конкурсі в місті Перемишлі республіки Польща. А ще педагогічний колектив не полишає своєї просвітницької місії збереження пам’яті про видатного земляка, композитора Юлія Мейтуса, народний меморіальний музей та його мистецькі заходи, знані далеко за межами міста.

Валентина РЕВЕНКО

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here