У ЗНАМ´ЯНЦІ ПРОЙШОВ МОЛОДІЖНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПРОФFEST-2019»

0
1020
views

Днями у місті Знам’янка на базі  міського центру дитячої та юнацької творчості відбувся молодіжний фестиваль «ПрофFEST-2019». Учасниками заходу стали учні старших класів загальноосвітніх шкіл міста, Знам’янського району та Дмитрівської об’єднаної територіальної громади.

Організатори поставили собі за мету – підвищити престижність робітничих професій, розширили уявлення школярів про світ професій, зміст праці названої професії та її суспільне значення.

Цікавими для учнів стали виставки-огляди, арт-майданчики, майстер-класи, поспілкуватися із фахівцями профорієнтаційної діяльності, майстрами виробничого навчання, отримати корисні інформаційно-роздаткові матеріали тощо.

Школярам було презентовано ряд професійно-технічних навчальних закладів, зокрема: Державний навчальний заклад «Знам’янський професійний ліцей», Державний навчальний заклад «Олександрійський професійний ліцей», «Олександрійський професійний аграрний ліцей», Державний навчальний заклад «Кропивницький професійний ліцей побутового обслуговування» та ін.

Провідний фахівець з профорієнтації Людмила Базюк презентувала учасникам зустрічі інформаційно-консультаційні технології в профорієнтації (веб-базована платформа для он-лайн профорієнтаційного консультування) з теми «Моя професія: консультаційна мережа», метою яких є надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі.

Фахівець зазначила: «Зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно пройти профдіагностичне тестування в он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості, яке спрямоване на визначення схильностей до підприємницької діяльності».

Сподіваємось, що саме цей фест допоможе його учасниками прийняти правильне рішення у виборі професії. А тим, хто вагається, чи ще не визначився, прийдуть на допомогу фахівці державної служби зайнятості.

Л. Базюк, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here