СТАРШОКЛАСНИКИ КОМПАНІЇВЩИНИ ДІЗНАВАЛИСЬ ПРО МАЙБУТНІ ПРОФЕСІЇ У ФОРМАТІ «BARCAMP»

0
1326
views

Днями у форматі «BarCamp» (паралельне проведення різних майстер-класів) на Компаніївщині, у рамках зонального етапу обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019», відбувся ярмарок професій.

Ярмарок професій став справжнім святом для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл селища Компаніївка, їхніх батьків і вчителів. На ярмарок завітали більше 100 випускників, адже питання вибору професії для них як ніколи актуальне.

У ЗНАМ´ЯНЦІ ПРОЙШОВ МОЛОДІЖНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ПРОФFEST-2019»

 

Представники Центральноукраїнського будівельного ліцею м. Кропивницький, Бобринецького ПТУ №32 та Долинського відділення Новгородківського ПТУ №36 у консультаційному режимі презентували професії та спеціальності, з яких ведуть підготовку майбутніх фахівців, таких як кухар, швачка, тракторист, слюсар сантехнік та маляр-штукатур. Учні отримали інформацію щодо можливостей здобуття тієї чи іншої робітничої професії, правил прийому до навчального закладу, умов проживання в гуртожитку та перспектив подальшого працевлаштування. Виступи викладачів супроводжувалися переглядом слайдів та відеоматеріалів.

На майстер-класах учні спробували себе в робітничих професіях: накладали декоративну штукатурку та проектували на ній 3D троянди, декорували тарілки технікою декупажу, готували салат з овочами гриль, желе із 3D квітами та канапки з салом і часниковим соусом, побачили як відбувається спаювання метало-пластикових труб та їх застосування. Школярі із  великим задоволенням брали участь у всіх майстер-класах.

Цікавими для учнівської молоді та педагогічних працівників були профорієнтаційні відеоролики про актуальні на ринку праці професії, а також презентація веб-базованої платформи «Моя професія: консультаційна мережа».

Слід додати, що організаторами проведення Ярмарку професій стали відділ культури, туризму, культурної спадщини, освіти, молоді та спорту Компаніївської райдержадміністрації та районної філії обласного центру зайнятості.

«Захід, що пройшов сьогодні, стане початком до правильного професійного шляху, а вдалий вибір залежить від кожного, хто його робить. Хотілося б, щоб випускники врахували при виборі професії почуте й побачене на  ярмарку професій та обрали собі професію до душі», – зазначив директор Компаніївської районної філії  Кіровоградського обласного центру зайнятості Юрій Орленко.

Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості  відділу надання соціальних послуг Компаніївської районної філії  Кіровоградського обласного центру зайнятості

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here