«БАРВИСТИЙ КАЛЕЙДОСКОП» ЗАСЯЄ У КРОПИВНИЦЬКОМУ

0
1779
views

19 квітня 2019 року о 13-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відбудеться відкриття виставки творів учнів відділу образотворчого мистецтва Дитячої школи мистецтв міста Кропивницького «Барвистий калейдоскоп» в рамках мистецького проекту «Галерея дитячого мистецтва».

В музеї вже багато років активно діє мистецький проект «Галерея дитячого мистецтва», метою якого є презентація виставок дитячої творчості, популяризація кращих творів юних художників, залучення дітей до занять образотворчим мистецтвом. 

Дитяча школа мистецтв міста Кропивницького вже не вперше презентує творчість своїх вихованців в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна. Школа, створена у 1986 році на базі дитячої музичної школи №5 у селищі Новому, має такі відділи: музичний, вокально-хоровий, хореографічний, образотворчого мистецтва та театральний. Основним завданням закладу є залучення дітей та юнацтва до світу мистецтва. 

Відділ образотворчого мистецтва функціонує в школі з 1986 року, з 1993 року його очолює член Національної Спілки художників України Юрій Вінтенко. Досвідчені художники-педагоги професійно передають дітям знання з живопису, рисунку, композиції, декоративно-прикладного мистецтва та історії світового мистецтва.

Багато учнів школи є лауреатами та дипломантами всеукраїнських, обласних та міських конкурсів учнівської творчості – Всеукраїнського конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої…», присвячених Шевченківським дням, обласного конкурсу «Веселкові барви» та міського художнього конкурсу «Молодіжна палітра» імені Леоніда Бондаря до Міжнародного дня захисту дітей, який щорічно проводиться в музеї.

На нинішній виставці представлено понад п’ятдесят творів юних художників, віком від 8 до 17 років, виконаних в різних техніках протягом останніх трьох років під керівництвом викладачів: Юрія Вінтенка, Галини Ярової-Вінтенко, Лариси Яковлєвої, Юлії Бургутіної, Ольги Краснопольської та Вікторії Слющенко. Живописні композиції вражають відкритістю кольору, нестримною фантазією, щирим бажанням пізнання навколишнього світу, твори декоративно-ужиткового мистецтва яскраво втілюють розмаїття української народної традиції.

м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 89

тел. (0522) 22-46-95

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here