В ЯКИХ ВИПАДКАХ ОТРИМАННЯ СПАДКУ ОПОДАТКОВУЄТЬСЯ?

0
1000
views

Головне управління ДФС у Кіровоградській області нагадує, що триває кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами у 2018 році.

Так, фізична особа, яка отримує спадщину від родичів, не членів сім’ї першого та другого ступенів споріднення, наприклад, рідного дядька, тітки чи інших фізичних осіб, сплачує податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5% від вартості успадкованого.

Якщо майно успадковує фізична особа від нерезидента або спадщина отримується нерезидентом, то вартість об’єкта спадщини підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%. Навіть, якщо такий нерезидент вважається членом сім’ї першого та другого ступенів споріднення.

ОСОБАМ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ НЕЗАЛЕЖНУ ПРОФЕСІЙНУ ДІЯЛЬНІСТЬ, ПОТРІБНО ПОДАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ

Крім податку на доходи фізичних осіб платники повинні сплатити військовий збір, який складає 1,5% від вартості успадкованого майна.

Відповідальними за сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.

Оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав здійснюється у порядку, встановленому статтею 174 розділу IV Податкового кодексу України.

 ГУ ДФС у Кіровоградській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here