“ДАЙТЕ МЕНІ ПУЛЬТ ВІД ТЕЛЕВІЗОРА, І Я ЗРОБЛЮ ПРЕЗИДЕНТА З ТАБУРЕТКИ”

1
1967
views

«Не спи, моя рідна земля! Прокинься, моя Україно!». Нещодавно кропивничани мали змогу зустрітись з автором цих пронизливих рядків, народним артистом України, лідером відомого українського гурту «Мандри» Сергієм Фоменком, який дав акустичний концерт та влаштував творчу зустріч у обласному театрі ім. Кропивницького. Про що говорили? Про малу та велику батьківщину. Кохання та політику. Філософію та творчість. І, звичайно, про майбутнє нашої країни.

Не спи, моя рідна земля!

Прокинься, моя Україно!

Відкрий свої очі у світлі далеких зірок!

Це дивляться з темних небес

Загиблі поети й герої –

Всі ті, що поклали життя за  майбутнє твоє.

Ці рядки Сергій Фоменко (сценічне псевдо Фома) написав у далекому вже 2003-му, і, за його словами, не думав, що через 16 років вони будуть як ніколи актуальними.

Спілкуючись з аудиторією та відповідаючи на питання про політичні та культурні виклики, артист розповів: вважає нинішні руйнівні для української державності явища (у тому числі й політичні, передвиборчі) наслідком того, що в Україні, на жаль, відсутня масова інформаційно-культурна робота. «Тому й стало можливим вивести медійного персонажа Голобородька-Зеленського. Згадайте слова опального російського олігарха Березовського, який свого часу привів до влади Путіна: «Дайте мені пульт від телевізора, і я зроблю президента з табуретки».

Сергій Фоменко родом з Косівки Олександрійського району, тож виконав кілька ліричних пісень про свою малу батьківщину. І знову повернувся до тем, які хвилюють нині не лише його земляків на Кіровоградщині, а й усю країну.

«Зміна політичного курсу зараз – це можливість попасти в 90-ті роки. На фоні війни і військової агресії, на фоні всієї цієї знервованості суспільства я вважаю, що це може бути реальною катастрофою української державності. Тому я в жодному разі не міняв би Президента і головнокомандувача в цей період часу», – каже Сергій Фоменко.

Тільки два шляхи…

Один веде у пекло.

Інший шлях веде

Тебе туди, де світ.

Щоб знайти цей шлях,

Послухай своє серце –

Твоє серце знає,

Як його знайти!

ПРИТУЛА КРОПИВНИЧАНАМ 1 КВІТНЯ: “ШО, НАГОЛОСУВАЛИ ВЧОРА?”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here